Home

Nieuws 2337 x bekeken

Geen problemen door omvangrijke neerslag

Doetinchem - Grote hoeveelheden regen langs de oostelijke landsgrens heeft volgens de waterschappen niet tot problemen geleid. Hoewel in sommige waterschappen maatregelen genomen moesten worden om het hemelwater versneld af te voeren, zijn er geen signalen van schade aan gewassen.

De neerslag heeft de noodzaak van graslandberegening weggenomen. In het oosten van Twente is in de eerste dagen van deze maand ongeveer 120 millimeter regen gevallen. In het oostelijk deel van de provincies Groningen, Drenthe en Gelderland was de omvang van de totale neerslag iets lager (tot ongeveer 90 millimeter.)

Vorige week kondigde het waterschap Rijn en IJssel nog een onttrekkingsverbod af voor delen van de rivieren Berkel en Schipbeek. Beide rivieren zijn van belang voor de doorspoeling van stedelijk gebied.

De hoeveelheid gevallen regen in het Waterschap Rijn en IJssel was niet van dien aard dat de beperkingen kunnen worden ingetrokken. De opnamecapaciteit van de grond en de waterlopen is door de droogte in de afgelopen periode nog erg groot, meldt het waterschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.