Home

Nieuws 11 reacties

‘Friesland meest aantrekkelijke boerenprovincie’

's Heerenberg - Friesland is de meest aantrekkelijke agrarische provincies. Op enige afstand volgen Zeeland (tweede) en Flevoland en Gelderland (gedeeld derde), zo blijkt uit onderzoek van uitgeverij Agrio.

Limburg, Drenthe en Utrecht zijn juist het minst in trek bij boeren. Friesland scoort vooral goed op lage grondprijzen, gestegen productiewaarde en de aanwezigheid van agrarisch onderwijs. De Friese landbouwgedeputeerde Joannes Kramer is opgetogen. “Naast de mooiste provincie is Fryslân nu dus ook de beste boerenprovincie”, zegt hij.

Laatste reacties

 • Johnnie

  Fryslân boppe!

 • Jaap 109

  Dit geld niet voor alle gemeentes!
  Ik heb mijn bedrijf in 2005 moeten stoppen omdat we geen ondersteunend glas mochten bouwen terwijl we wel alle toezeggingen hadden!

  Kijk dus goed uit met gemeente waar je mee te maken krijgt!

 • Demeter Griend

  Griend is nog lang niet vol, welkom

 • PetervanKempen

  Landbouw gedeputeerde Johannes Kramer juicht: is dat niet die zelfde FNP Kramer die alle boeren in Friesland tot Ganzen 'voeders' in de winter bevorderen wil omdat ie een politiek akkoord heeft met de vogelbescherming zonder onderbouwing? Dezelfde die geen rustgebieden kan aanwijzen omdat ie geen GEGEVENS heeft dat te motiveren? Dezelfde die zijn afspraken aan LTO inzake de schade financiering NIET NAKOMT? Dat de agrarische grondprijs zo laag is in Friesland kan ook komen omdat er geen kopers zijn die onder KRAMERS REGIEM Boer willen wezen: Geen vraag, Prijs omlaag. Echt Kramer om een echec als zijn G7 hobby plan zonder basis gegevens als succes uit te venten. Johannes, wakker worden, Friesland is geen veilige boeren provincie meer door jouw politieke ganzen hobby.

 • ed12345

  alleen als je er wilt wonen is het wel raadzaam om fries te spreken

 • Frenske

  Die mega varkens en kippenbedrijven zijn niet meer zo welkom in Brabant en limburg,ze weten nu waar ze naartoe kunnen.

 • Hans Sudfryslan

  Ed12345 ; Fries spreken in Friesland dat hoeft niet , dat doe ik ook niet . Verstaan en begrijpen doe ik het wel maar praat niet in het Fries terug .

 • Hans Sudfryslan

  Voor mij gaat het boekje Friesland dicht , ben al dat natuur gedoe meer dan zat.Friesland wordt 1 grote ganzen paradijs en de G7 kijkt er naar en doet lekker niets .

 • PetervanKempen

  Ja , Jehannes Kramer fan de FNP: de wierhyd hat in skel lud.
  (Of te wel, de waarheid klinkt vaak onaangenaam hard)

 • ed12345

  Hans ging jij niet naar Bretagne Vraagje had je geen last van de safer want je gaat er toch melken en akkerbouwen Wat ik hoor van m'n belgische vrienden dat het heel moeilijk is in frankrijk te kopen door het systeem met de safer

 • Demeter Griend

  Foar alle emmigranten never go away
  Fryslân you're calling me
  Now I'm going home
  And if I should become a stranger
  You know it would make me more than sad
  Cause Fryslân is being everything
  I've ever had.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.