Home

Nieuws

Franse minister pleit voor Made in France

Parijs – De Franse minister voor industrieel herstel Arnaud Montebourg pleit er in een boek 'La bataille du made in France' voor om toch vooral Franse producten te kopen. ''En dat hoeft niet per se duurder te zijn,'' stelt de bewindsman daarbij.

''Onze arbeiders en ondernemers voeren elke dag een gevecht om in Frankrijk te produceren. Ik probeer het woord te geven aan deze stille herauten en de Fransen te vragen hen te steunen,'' aldus Montebourg in een interview met 20Minutes. De minister ontkent dat Franse producten over het algemeen duurder zijn. Onlangs berekende de consumentenbond nog dat een gemiddeld gezin tot 300 euro meer kwijt zou zijn als er geen uit het buitenland aangevoerde groente, fruit en andere levensmiddelen te koop zouden zijn. ''Iedereen moet natuurlijk handelen naar zijn eigen vermogen. Maar het is belangrijk om er op te wijzen dat de consument hier veel macht in handen heeft. ''

Montebourg vindt wel dat er de laatste tijd vooruitgang wordt geboekt. ''In de grote winkels zie je steeds meer de Franse vlag verschijnen. Ook de overheid en instellingen als ziekenhuizen en gevangenissen kopen steeds meer in eigen land in. We vragen niet om een aalmoes, we vragen de Fransen om solidair te zijn met de werkenden in eigen land.''

Of registreer je om te kunnen reageren.