Home

Nieuws

Franse boeren willen actie tegen diefstallen

Parijs - De Franse boerenbond FNSEA eist meer politie op het platteland en andere maatregelen tegen de diefstallen van veldgewassen en landbouwmaterieel.

Volgens de bond gaat het al lang niet meer om hier en daar een paar kilo aardappelen of een mandje kersen maar trekken nu georganiseerde bendes met vrachtauto's door het land om grote hoeveelheden gewassen of groente en fruit weg te roven. Daarnaast worden landbouwmachines gestolen of wordt de diesel uit tractoren weggehaald. Ook irrigatie-apparatuur wordt volgens de bond op grote schaal gestolen. ''Het probleem heeft in snel tempo aanzienlijke grotere vormen aangenomen. Soms wordt jaren werk van een boer of tuinder in één nacht vernield of verdwijnt voor vele duizenden aan productie. Minister van binnenlandse zaken Valls moet nu met de grootste spoed maatregelen nemen want het begint echt uit de hand te lopen'', aldus de FNSEA.

Of registreer je om te kunnen reageren.