Home

Nieuws 605 x bekeken 1 reactie

Extra PS-vergadering Brabant over schaliegas

Den Bosch - Provinciale Staten van Noord-Brabant houden op vrijdag 27 september een extra vergadering over schaliegas. Aan de orde komt het plan om boringen naar schaliegas te verbieden. De provincie heeft dat vrijdag aangekondigd.

Er is op die dag ook al een bijeenkomst georganiseerd met deskundigen over schaliegas. Na afloop zullen Provinciale Staten stemmen over een motie die Noord-Brabant uitroept tot boorvrije zone. Het is al duidelijk dat een meerderheid voor is.

Twee beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas liggen in Noord-Brabant (Boxtel en Haaren).

SP-gedeputeerde Johan van den Hout liet donderdag weten dat de provincie juridisch mogelijkheden heeft om schaliegaswinning te verbieden. Maar een verbod houdt geen stand als minister Henk Kamp (Economische Zaken) zijn doorzettingsmacht gebruikt. Een expliciet verbod is echter wel een belangrijk politiek signaal, zegt hij.

Eén reactie

  • info36

    Meneer Kamp, gebruik je doorzettingsmacht.Daar vragen die hypocrieten van P.S. Brabant om.

Of registreer je om te kunnen reageren.