Home

Nieuws 3 reacties

Europa slaat handen ineen tegen exotische mug

Den Haag - Exotische muggen rukken steeds meer op in Europa en veroorzaken daar ellende als knokkelkoorts. De Europese landen hebben daarom de handen ineen geslagen in de strijd tegen de ongewenste gasten.

In Nederland hebben griezels als de tijgermug nog geen schade aangericht en dat wil ons land graag zo houden. Dat kan natuurlijk het beste als de andere Europese landen, waar dergelijke muggen soms al wel actief zijn, ook waakzaam zijn en het zoemend gevaar bestrijden.

Nederland bekostigde daarom een stuk met aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar de lidstaten zich nu allemaal achter hebben geschaard, aldus het ministerie van Volksgezondheid woensdag.

In Nederland zijn onder meer vallen opgesteld op plekken waar ziekmakende muggen zouden kunnen komen en hun eitjes achter zouden kunnen laten. Kans maken vooral locaties waar bamboeplantjes en producten gemaakt van oude autobanden worden doorgevoerd.

Laatste reacties

 • Fleur de lille

  Zou eens tijd worden!

 • somporn

  Niet elke mug draagt het virus,als dat zo was liep half azie met dengue.
  Mensen maken zich wel heel bang!

 • Fleur de lille

  @somporn
  Na een gesprek een denguepatiënt weet je wel wat je bestrijdt.

  De tijgermug is een bekende vector van nog eens 9 'leuke' exotische ziektes zoals Gele koorts, chikungunya, en Japanse Encephalitis.

  In Italië zijn regelmatig uitbraken van Dengue.

  Bij een kruisreactie na blootstelling aan 2 dengue soorten is de kans op Dengue-haemoragische koorts (bloedende koorts) groot. Grote sterftekans.

  Dit beestje willen we niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.