Home

Nieuws 433 x bekeken

Duits akkoord over dierwelzijn

Berlijn - Het Duitse dierenwelzijnsproject Initiative Tierwohl van varkens- en pluimveehouderij, vleesindustrie en de grootgrutters staat op de rails.

Na een voorbereidende aanloop van een jaar is door vertegenwoordigers van de aan het  project deelnemende bedrijfstakken een akkoord ondertekend. De opzet is dat de boeren op vrijwillige basis aan de criteria in de opgestelde welzijnscatalogus voldoen en daarvoor een van de markt onafhankelijke vergoeding krijgen. Zij hoeven daarbij niet aan alle criteria te voldoen, maar kunnen uit de catalogus een voor hun bedrijf zinvolle keuze maken, zo laat varkenshoudersorganisatie ISN weten. Zowel ISN als Bauernverband (DBV) tonen zich verheugd dat het project uit de startblokken is gekomen. “Vanuit de optiek van het Bauernverband is het doorslaggevend dat de deelname vrijwillig is en het model geschikt is voor de brede markt”, aldus de boerenfederatie. De Initiative Tierwohl is genomen omdat volgens de partners is gebleken dat met door individuele bedrijven opgezette welzijnslabels en merkvleesprogramma’s de markt niet in afdoende mate kan worden veroverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.