Home

Nieuws 4 reacties

Dronten wil naar Overijssel, als het moet

Dronten - Driekwart van de inwoners van Dronten wil Overijsselaar worden, als minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) zijn plan voor een fusieprovincie doorzet. De Drontenaren en hun gemeentebestuur hebben niets met de beoogde Noordvleugelprovincie, die uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland moet bestaan.

De gemeenten Urk en Noordoostpolder denken er ook zo over. Dat schrijven B en W van Dronten donderdag in hun zienswijze op de fusieplannen. Dronten ligt op een steenworp afstand van Kampen en Zwolle in Overijssel, maar ruim 70 kilometer van Utrecht en Amsterdam. "Het kan toch niet series worden volgehouden dat ons grondgebied tot de noordvleugel moet worden gerekend", stelt het college.

Laatste reacties

 • Mels

  Linkse flapdr@l Plasterk heeft politiek nog nimmer wat zinnigs uitgespookt en dit is alleen maar om ook een regel in de Nederlandse geschiedenis boeken te krijgen,B en W,je lost het heel simpel op,ga akkoord met de voorwaarde dat we het over 4 jaar als Plasterk zeker is verdwenen van het politieke toneel weer terugdraaien. Gewoon alle Provinciehuizen behouden en dito briefpapier en klaar is het. Is deze lamlendeling ook tevreden.

 • bos01244

  Deze fusie of provinciale herindeling dient m.i. geen enkel nut. Bovendien kost het veel geld dat Nederland op dit moment helemaalniet kan missen. Denk eens aan de nieuwe kantoorruimte en de straks leegstaande want niet te verhuren oude kantoren. Denk ook aan de extra reistijd al of niet vergoed voor de vele ambtenaren, bestuurders en bezoekende burgers. Als het toch moet(er moet niets maar wie hooudt het tegen?) stop dan de NOP en OF bij Overijssel maar gezien de oriëntatie Zuid Flevoland (met Almere en Zeewolde) bij Noord Holland/Utrecht

 • windboer

  laat Drenthe ook bij overijssel

 • ed12345

  Plaserk is zeker een nieuw broekie zoniet dan leeft die z'n eigen glazen stolp ,en heeft nog niet begrepen als de overheid iets groter maakt om te bezuinigen dit altijd juist duurder,lees heel veel duurder uitpakt

Of registreer je om te kunnen reageren.