Home

Nieuws 427 x bekeken

Dit najaar duidelijkheid over Natura 2000-gebieden

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur verwacht de gebieden Veluwe, Rijntakken, Geuldal en Wormer- en Jisperveld en Kalverpolder binnenkort te kunnen aanwijzen als Natura 2000-gebieden. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Over deze gebieden wordt nog overleg gevoerd met de bevoegde gezagsorganen. Dijksma verwacht ook dit najaar duidelijkheid te geven over de gebieden Wierdense Veld, Binnenveld, Nieuwkoopse Plassen & de Haeck, De Wieden, Weerribben en Noordhollands Duinreservaat. De aanwijzing van Krammer-Volkerak en Zoommeer zijn nog aangehouden in verband met de te nemen beleidsbeslissingen in het kader van de Rijksstructuurvisie Grevelingen en Volkerak-Zoommeer.
In totaal heeft Dijksma dit jaar tot nu toe 87 Natura 2000-gebieden aangewezen. In totaal zijn nu 145 Natura 2000-gebieden aangewezen. Doelstelling is dat er in totaal in Nederland uiteindelijk 160 gebieden onder Natura 2000-bescherming worden gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.