Home

Nieuws 2 reacties

De Lange (CDA) kandidaat-lijsttrekker

Brussel - EU-landbouwwoordvoerder Esther de Lange is door het CDA naar voren geschoven als kandidaat-lijsttrekker voor de Europese parlementsverkiezingen in mei volgend jaar. Zij bindt de strijd aan met Wim van de Camp.

Vijf anderen, waaronder Europarlementariër Lambert van Nistelrooij, zijn afgevallen. CDA-leden kunnen vanaf 17 oktober hun stem uitbrengen, waarna op 2 november de uitslag bekendgemaakt wordt. Zowel De Lange als Van de Camp maken nu ook al deel uit van het Europees Parlement.

Laatste reacties

  • jan1966

    De dag voor Prinsjesdag slaagde Europarlementariër Esther de Lange er glansrijk in een motie aangenomen te krijgen waarin aan de Europese lidstaten wordt gevraagd stevig te investeren in natuur en biodiversiteit. Het moet een ‘topprioriteit’ worden. Haar lijst van argumenten is lang en onomstreden; de noodzaak is zeer hoog, gezien de almaar teruglopende natuur in Europa. Daarmee schaart De Lange zich in de steeds langere rij prominenten die wél doorhebben dat behoud van natuur en de

  • TILMA STIENS

    Van harte Esther, we verwachten veel van je.
    Een Europa op hoofdlijnen en niet dat gepriegel op de detail.

Of registreer je om te kunnen reageren.