Home

Nieuws 2692 x bekeken 18 reacties

D66: verhoog btw op vlees

Den Haag - D66 wil dat vlees voortaan onder het reguliere btw-tarief valt. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde tegenbegroting van die partij. Daarmee zou vlees met 21 procent worden belast, in plaats van de huidige 6 procent.

Uit een doorrekening van het Centraal Planbureau blijkt dat een btw-verhoging een lastenverzwaring van 800 miljoen euro met zich meebrengt. Ook CDA, Christenunie en Groenlinks dienden een tegenbegroting in. Deze dienen als uitgangspunt voor de Algemene Politieke Beschouwingen, woensdag en donderdag in de Tweede Kamer.

Laatste reacties

 • Bison

  D66 zijn vegetarier zeker?

 • boerrick

  Snap ik niet. Hiermee benadeel je een sector die een gigantische bijdrage levert aan de economie van NL.
  En je bemoeilijkt mensen in de aanschaf van een belangrijk deel van hun voeding. Straks moeten ze over op soja producten, dat is pas zielig.

 • info36

  D'66 moet zich niet met landbouw bemoeien, hebben ze totaal geen verstand van. Steek je energie maar in onderwijs D'66, daar hebben jullie meer verstand van en is ook heel belangrijk.

 • trekker123

  Stort je salaris in de staatskas en ga naar het gemeentehuis voor een uitkering. Dan heeft Roemer ook meteen zijn zin.

 • pepper1

  Dan halen vlees toch gelijk als we over de grens gaan om te tanken

 • bertvaneck

  Deze grachten gordel club is niet te vertrouwen onder leiding van kereltje Pechtold dus mensen hou u ogen open voor deze club

 • pdenh1

  Het is onverstandig en moreel onaanvaardbaar, dat voedsel met zo'n hoog % BTW zou worden belast. Zulks zou je van D66 niet verwachten; de D66 rekenmeesters moeten toch in staat zijn om elders 800 mio euro weg te halen.?

 • Jaap 109

  Moeten ze vooral doen stelletje sukkels! Dit blijkt wel weer dat men zich als politicus niet meer tussen de mensen begeeft!

  Praat met een paar boeren en je weet direct waar de problemen zitten, maar nee dat is te veel werk.

 • J@gertje

  pepper1 schreef:
  Dan halen vlees toch gelijk als we over de grens gaan om te tanken.

  Dat deed ik toch al steeds vaker (om de 2 weken)
  Met deze plannen wordt het straks gewoon iedere week.


 • anton1937

  D66 is al jaren de weg kwijt. Het is club dat nog vlees of vis is. Ze zijn alleen voor en met zichzelf bezig, daar heeft Nederland geen behoefte aan. Pechthold dacht van de zomer al dat hij in het kabinet kwam en minister kon worden. Of hij had zijn ogen niet open of zijn oren zaten vol BTW, maar ook dat verhaal deugde niet, evenals 21% BTW op vlees.

 • Elevage

  iedereen z'n salaris inleveren en dan krijgen we allemaal maandelijks een zooitje voedselbonnen...............
  nog even en we zijn echt 100% communistisch. Ga zo door!!!!

 • trijnie

  Vlees is luxe en dat mag best wat meer kosten.
  Daar wennen de mensen vanzelf aan. De afbraakprijzen die er tegenwoordig zijn, kunnen best wat omhoog.
  Bekijk het eens positief.

 • trijnie

  Ik weet nog dat mijn oude buurvrouw in de tijd van de boterbergen tegen mij zei: wij boeren werken er ook aam mee want ik koop margarine in plaats van boter...
  Ik lees hier vaak dat mensen over de grens winkelen maar je snijd je er zelf mee in de vinger, je doet je eigen economie de das om.

 • somporn

  Dat de prijzen omhoog mogen Trijnie is goed maar dan wel het gewin voor de boeren en niet voor die stumperds in Den Haag.

 • trijnie

  Somporn, ik wens de boeren alle goeds, vooral de kleine.

 • Alexis

  hoge BTW op vlees is alleen in het voordeel van de staat. Ik ben vóór een goede prijs voor vlees, voor de boeren. Mits deze inkomstenverbetering wordt gebruikt voor verbetering van de productieomstandigheden en niet voor meer megastallen. Dus wel extra aandacht voor dierenwelzijn, biodiversiteit en gezondheid van mens en dier. Daar moet de boer dan een eerlijke prijs voor krijgen, zodat hij ook zonder gigantische aantallen dieren een normaal inkomen kan verdienen. prijs van vlees omhoog in de supermarkt is OK, consumenten eten veel te veel vlees. Den Haag wil dat natuurlijk niet, want zij verhogen de lasten voor gezinnen en dan willen ze de kosten van levensmiddelen zo laag mogelijk houden. dus accijns op brandstof hoog en in de super een prijzenoorlog.

 • bankivahoen

  Er komen helaas voor je Alexis@, alleen maar meer grotere bedrijven. Dit zal moeten omdat de kostprijzen steeds blijven stijgen door steeds verdere uitbreiding van regelgeving. En niet in de laatste plaats omdat supermarkten zich steeds minder moreel verplicht voelen om duurzaam in te kopen zoals je een dezer dagen kon horen toen supermarkt Plus meedeelde minder te gaan betalen voor hun inkoop. Zolang supermarkten onverantwoord met hun toeleveranciers omgaan kun je het schudden met je extra aandacht voor dierenwelzijn , biodiversiteit en wat al niet meer !

 • Alexis

  Bankivahoen, dat is precies wat ik bedoel. Dáár moeten we aan werken. niet de boeren steeds meer onder druk zetten, maar een goede prijs voor goed vlees. en dan liever (veel) minder vlees in het boodschappenkarretje. hier in Ndl eet ik nooit vlees, wel af en toe in Nieuw zeeland waar mijn varkens buiten lopen en koeien 2 ha pp hebben en waar het slachten heel netjes gaat (niet eerst op transport naar een grote slachterij, maar thuis doodschieten met schietmasker). als je dat eenmaal hebt geproefd lust je echt geen supermarktvlees meer, los van het dierenleed hier. overigens voel ik me best goed als vegetarier hier, mis het vlees eigenlijk niet, heb ook echt geen deficientie problemen. ik word er voor zo ver ik kan beoordelen ook niet agressief van;-)

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.