Home

Nieuws 795 x bekeken

Budget Diergezondheidsfonds omhoog

Den Haag – Het budget voor het Diergezondheidsfonds is dit jaar met 1,2 miljoen euro verhoogd ten opzichte van de begroting zoals deze vorig jaar is opgesteld. Dat blijkt uit de begroting.

Het jaarlijkse budget komt nu uit op 10,9 miljoen euro. Dit komt door nieuwe afspraken over de noodvoorraad vaccin tegen mond-en-klauwzeer. Met ingang van 2013 zijn twee nieuwe contracten gesloten voor de levering van een noodvoorraad van acht stammen MKZ-vaccin met van elk 1,6 miljoen doses.

Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van het Diergezondheidsfonds. Het fonds wordt nu gefinancierd uit geld van de overheid, de EU en door het bedrijfsleven. Dit laatste wordt geregeld via de productschappen. In verband met het opheffen van de productschappen moet de bijdrage van het bedrijfsleven op een andere manier geregeld worden. Hoe dit eruit gaat zien, is nog niet bekend.

De plannen op diergezondheid zijn vrijwel ongewijzigd voor komend jaar. Het tankmelkonderzoek naar Q-koorts gaat door in 2014, net als het monitoringsprogramma blauwtong. Ook de 'early warning'-onderzoeken naar vogelgriep, MKZ en varkenspest gaan door.

Of registreer je om te kunnen reageren.