Home

Nieuws 5 reacties

Boeren sponsoren voetbalclub

Rossum - Amateurvoetbalvereniging RSC in het Overijsselse Rossum heeft een nieuwe groep sponsoren gevonden, namelijk boeren. Inmiddels hebben er zich al zo’n tien aangemeld om jaarlijks de voetbalclub, uitkomend in de vierde klasse KNVB, financieel te ondersteunen.

De voetbalvereniging in het kleine Twentse kerkdorp heeft te maken met terugloop van het aantal sponsoren. Het bestuur en de sponsorcommissie kwamen hierdoor op het idee om boeren te gaan benaderen. Met succes, want voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen kent de vereniging een heuse Boeren Business Club (BBC). RSC-voorzitter Benny Tijkotte: “We zijn positief verrast hoe we worden ontvangen bij de boeren als we bij ze langsgaan. Ook de boeren in ons dorp vinden het belangrijk dat er een gezonde voetbalvereniging blijft bestaan.”

Tijkotte geeft aan dat zij alleen ‘full-time-boeren’ benaderen. De sponsorcommissie is nog steeds bezig met het benaderen van lokale agrariërs. Verwacht wordt dat de BBC dan ook meer leden krijgt. Hoeveel een boer kwijt is aan sponsorgeld wil Tijkotte niet zeggen. “Boeren willen niet aan de grote klok hangen wat ze betalen, maar wij zijn met het bedrag zeer gelukkig”, aldus de voorzitter. De agrarische geldschieters krijgen er ook wat voor terug. Er komt een sponsorbord langs het veld met de namen erop, voor diegene die dat wil, want sommige boeren willen absoluut niet met naam genoemd worden, laat de preses weten. Verder krijgen sponsoren gratis toegang tot de wedstrijden en worden ze uitgenodigd voor diverse activiteiten, waaronder een sponsoravond.

RSC is niet de eerste voetbalvereniging die boeren als sponsoren heeft. Vier jaar geleden sponsorden zes varkenshouders in de omgeving van Sint-Michielsgestel de plaatselijke voetbalclub. Een van de jeugdteams van voetbalclub S.C.I./Zwanenberggroep kreeg een compleet tenue. Tevens droegen de ondernemers het plaatselijke verenigingsleven een warm hart toe.

Laatste reacties

 • minasblunders1

  'T zijn net mensen hè, die boeren.

 • Mozes

  Ze leveren bijna allemaal de melk aan FC. Laten ze shirts leveren met Campina erop.

 • BW

  Is een goed initiatief. De plaatselijke middenstand sponsort ook. Wat mij tegenhoud om te sponsoren, is dat ik niet de ''flinke jongen '' uit wil hangen. Maar met een groep ondernemers is dit misschien wel iets.

 • ep

  Voetbalvereniging Bruchterveld was waarschijnlijk de eerste vereniging met een Boeren Business Club. opgericht in 2000. Huidige aantal leden 22.

 • koestal

  ook in Dwingeloo zijn melkveehouders sponsors van de voetbalclub

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.