Home

Nieuws 5 reacties

Bierbrouwers tegen accijnsverhoging

Amsterdam - Het is goed dat het kabinet met de verlaging erkent dat de accijnsverschillen met de omringende landen te groot zijn, maar teleurstellend dat de accijns op bier vanaf 1 januari 2014 met 5,75 procent wordt verhoogd.

Dat meldt de brancheorganisatie voor Nederlandse bierbrouwers in reactie op de miljoenennota. In het regeerakkoord van dit kabinet was uitgegaan van een verhoging van 14 procent. Door een accijnsverhoging van 5,75 procent zullen de verschillen met onze buurlanden verder toenemen, aldus de brouwers. Tevens zijn de kosten voor de overheid en brouwers hoger dan de opbrengsten. De brouwers en biertapperijen blijven zich daarom verzetten tegen een verhoging van de bieraccijns.

Eerder meldden onder meer Alfa en Gulpener als kleine brouwerijen dichtbij de grens last te hebben van over de grote prijsverschillen met Duitsland, die ertoe zou leiden dat veel Nederlanders over de grens inkopen doen.

Laatste reacties

 • J@gertje

  Ik ga al jaren om de week in Duitsland tanken en boodschappen doen.
  Een krat weissenbier van 20 halve liters kost iets meer dan 9 eurie.
  Een pakje shag is er 60 cent goedkoper.
  Merkschoenen zijn er ook aanzienlijk goedkoper.
  De vriezer, wasmachine, droger en TV komen ook allemaal uit Duitsland
  Zo hebben we een paar jaar geleden ons huis verbouwd.
  Wand en vloertegels, de keuken, sanitair en kranen allemaal in Duitsland gekocht.
  De euro is immers van ons allemaal maar die Euro's die ik hier aan extra BTW en accijns moet betalen hou ik toch liever in mijn eigen zak.


 • ed12345

  Het is me ook nooit duidelijk geweest waarom de omringende landen het geld meer waard is dan in NL En dat ook lang voor de tijd van de Euro Zouden daar de sociale voorzieningen nu zoveel minder zijn ? nou ik denk het niet

 • trijnie

  Jagertje, zo houden we in nederland geen geld meer over.
  Er stond vroeger bij een fabriek in de buurt van ons huis: koop nederlandse waar dan helpen wij elkaar.....

  En dat jagen van je, haal je het wild ook uit Duitsland?

 • Jan van het Zand

  We voegen Nederland maar bij Duitsland als het 14e Bundesland. Dan gaan in Nederland de belastingen omlaag en is het prijsverschil verdwenen. Trouwens, die jager gaat in Duitsland winkelen en tanken. De Nederlanders kopen via de webshop in Duitsland en laten het in Nederland bezorgen. Wat is het verschil? Ja, juist. De jager moet zelf rijden.
  Kortom: Er komt een einde aan de decadentie in Nederland. Rutte maakt een begin aan het aflossen van de veel te hoge staatsschuld. En dat is een erfenis van de decadente regeringen die we in de afgelopen 30 jaar gekend hebben. Een ongekende periode van geldverspilling aan allerlei hobby's en nog meer fratsen zonder te kijken wat het op lange termijn voor de inkomenspositie van de Staat der Nederlanden betekent.

 • J@gertje

  Heel goed geraden Trijnie!
  Ik jaag zowel in Nederland als in Duitsland.
  En de patronen koop ik ook in Duitsland.
  Ik ben namelijk geen dief van mijn eigen portemonee.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.