Home

Nieuws 330 x bekeken

Bezwaren tegen ontpolderen naar gedeputeerde

Middelburg - Stichting en Actiecomité Red Onze Polders heeft ruim duizend zienswijzen verzameld, waarin bezwaar wordt gemaakt tegen de ontpoldering van de Hedwigepolder in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

De actievoerders gaan het pakket komende vrijdag aanbieden aan gedeputeerde Carla Schönknecht-Vermeulen. ,,Dat doen we in Middelburg, kort voor het begin van de Statenvergadering. Die begint om 9.30 uur '', zegt woordvoerster Magda de Feijter van Red Onze Polders. ,,De gedeputeerde heeft al laten weten dat ze bereid is de zienswijzen in ontvangst te nemen.''

In de vergadering zelf dient de Partij voor Zeeland een motie in, waarin wordt gevraagd de regierol van de provincie bij de uitvoering van het rijksinpassingsplan voor de Hedwigepolder op te schorten. Dit gebeurt naar aanleiding van een onderzoeksrapport. Daarin stellen enkele deskundigen volgens de PvZ dat de Hedwigepolder na de ontpoldering binnen enkele jaren weer dichtslibt met sterk vervuild slib.

In december nam het kabinet het besluit de Hedwigepolder onder water te zetten, na jarenlang gesteggel. Red onze Polders vindt dat er al genoeg landbouwgrond verloren is gegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.