Home

Nieuws

Beurzen en oliekoers opnieuw omlaag

Amsterdam - De Europese effectenbeurzen gingen woensdag opnieuw omlaag.

De bezorgdheid over Syrië keerde terug nadat de Amerikaanse president Barack Obama zich verzekerde van meer steun in het Congres voor een militaire aanval op het land, meldde het ANP. De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent lager op 365,49 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,4 en 0,9 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex een kwartier na de opening nagenoeg onveranderd.

Positief macronieuws uit de Eurozone had weinig impact. Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit bleek dat de economische activiteit in de Eurozone in augustus sterker is gegroeid dan een maand eerder. Daarnaast kwam de economische groei in de eurolanden in het tweede kwartaal uit op 0,3 procent. Het cijfer was gelijk aan een eerdere schatting.

Delhaize verloor in Brussel ruim 6 procent. De Nederlander Frans Muller komt vanaf 8 november aan het roer te staan bij het Belgische supermarktconcern. Hij volgt Pierre-Olivier Beckers op. Delhaize maakte ook bekend dat Roland Smith per direct stopt als topman van Delhaize America. Vooral het vertrek van de Amerikaanse topman viel volgens marktkenners slecht bij beleggers.

De euro was 1,3166 dollar waard, tegen 1,3160 dollar bij het slot van de Europese handel dinsdag.
De dreigende spanning rond Syrië vertaalde zich nog niet in de olieprijzen. De olieprijzen zakten woensdag, terwijl doorgaans risico's worden ingeprijsd waardoor de olieprijzen stijgen. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 107,23 dollar per vat. Brent zakte woensdag 0,9 procent na een opleving dinsdag van 115,30 dollar per vat.

Of registreer je om te kunnen reageren.