Home

Nieuws 6187 x bekeken 11 reacties

Asbest gedumpt op boerenbedrijf

Leek - De politie heeft maandag in het Groningse Zevenhuizen twee mannen aangehouden die verdacht worden van het dumpen van asbesthoudend afval.

Dat meldde de politie. De 75-jarige directeur van een bedrijf zou opdracht hebben gegeven om het afval te dumpen op een boerenbedrijf in Zevenhuizen. Een 53-jarige bedrijfsleider zou de opdracht hebben uitgevoerd en werknemers hebben blootgesteld aan het kankerverwekkende asbest.

Bij het boerenbedrijf werd in de bodem zowel asbesthoudend materiaal als verontreinigd puin gevonden. Na onderzoek bleek het afkomstig van werkzaamheden bij een ander bedrijf. De naam van dat bedrijf is niet bekendgemaakt. De gemeente en de inspectiedienst van Sociale Zaken zijn op de hoogte gesteld.

Laatste reacties

 • jaapjo

  die boer kan naar de bank

 • abtje

  @Jaapjo Welke bank? De voedselbank is waarschijnlijk de eerste waar hij terecht kan. Geen enkele fatsoenlijke bank (mits die nog bestaan) financieren misdrijven of de afwerking daarvan.
  Nee, hij kan een bord in de tuin zetten. En dat is maar goed ook, geen gerotzooi...

 • trijnie

  Het is treurig, dit soort praktijken. Ook hier liggen soms hele bankstellen in de sloot. Hoe stiller de plek, des te meer er wordt gedumt.

 • Mels

  Ja Trijnie das de mentaliteit tegenwoordig. Wat je hier ook allemaal in berm en sloot ziet. McDonalds afval.petfles enz enz. En dat terwijl het zo makkelijk is om afval in te leveren. Elke gemeente heeft een inzamelpunt.

 • a.t.herwijnen

  huisafval afvoeren wordt ook al duurder in de grijze container. Elke dag wordt er hier in het buitengebied wel afval geloosd. Ben bang dat het door de bezuinigingen alleen maar erger wordt. Helaas krijgen de boeren wel de schuld van deze verloedering in het buitengebied

 • LUCTOR

  Heb het idee dat er flink aan het afval verdient wordt,ik praat de dump praktijken niet goed maar het afval op een reguliere manier afvoeren voor een eerlijke prijs zou de dump praktijken met de helft doen verminderen.

 • koestal

  ja ze denken dat het die boer niks uitmaakt ! goed dat ze daders hebben opgespoord !

 • barneveldsei

  Asbest wordt op de stort in witte zakken diep in de grond gestort .
  De vervoerder en de directeur van de stort strijken het geld op .
  Zij zijn voor dat de milieu regels aangescherpt zijn faliet .
  Het rijk (dat zijn wij )draaien voor de kosten op.
  Het enige is dat blijft , ze hadden deze platen nooit moeten maken .
  De procent moet ze gewoon bij de boeren ophalen !

 • Angela 't boerinnetje.

  Ze doen ne of je van asbest gelijk dood neer valt.
  Goed is is rommel dat nooit gemaakt had moeten worden achteraf...... maar ik vind het allemaal zo ontzettend overtrokken.
  Vroeger hebben we een varkensstal gebouwd, mijn man kocht asbestplaten die we op maat zaagde. Soms kon je van de stof die er vanaf kwam elkaar haast niet meer zien staan en .........nu 30 jaar later lopen we nog tot nu toe helemaal gezond rond ...... dus ik weet het allemaal zo net nog niet...... gezond spul is het zeker niet .....dat je troep in het milieu moet dompen kan in mijn ogen echt niet ...... maar al dat paniekerige gedoe........ ? Ik weet het niet ........

 • schoenmakers1

  zo is het maar net, in de toekomst blijken misschien wel de asbestvrije nog veel gevaarlijker als de asbesthoudende, maar ik vind het wel raar dat de eigenaren voor de kosten op moeten draaien, is het niet zo dat het allemaal volgens vergunning gelegd is, zouden dan de vergunningverleners niet de kostendragers moeten zijn, het is niet de eerste fout die ze maken maar leggen de kosten voor hun fouten moeiteloos bij andere neer

 • hoving1

  er komt veel asbestkanker voor dat na 30\40 jaar uitbreekt,het is niet te behandelen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.