Home

Nieuws 1 reactie

Alders onderzoekt aantijgingen Zembla

Den Haag - Oud-politicus en -bestuurder Hans Alders gaat voor de Dierenbescherming de aantijgingen van tv-programma Zembla tegen Vion nader onderzoeken. Dat heeft de Dierenbescherming bekendgemaakt.

Zoals bekend heeft Zembla Vion beschuldigd van structurele fraude met Beter Leven varkensvlees. Gangbaar vlees zou als Beter Leven vlees worden verkocht. Zembla baseert zich op de beweringen van zeker twee anonieme medewerkers van Vion.

Alders moet zijn onderzoek voor 20 oktober afgerond hebben. In week 43 volgt een 'Beter Leven Week', waarin de Dierenbescherming samen met supermarkten en toeleveranciers een marketingcampagne voert voor het Beter Levensysteem.

Alders hoopt vanaf volgende week met een team van medewerkers aan de slag te kunnen. "We willen dat hij de hele zaak tegen het licht houdt en bijvoorbeeld ook in kaart brengt of de borgingssystemen die Vion hanteert ook borgen wat ze moeten borgen", aldus woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming.

Eén reactie

  • koestal

    De leugen regeert

Of registreer je om te kunnen reageren.