Home

Nieuws 488 x bekeken

Agro-export VS naar record

Washington - De export van Amerikaanse landbouw gaat dit jaar naar een recordomvang van140 miljard dollar (106 miljard euro). Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw, de USDA.

Landbouwminister Tom Vilsack deed een beroep op het Congres om het 'momentum' van groei vast te houden, een paar weken voor de afloop van enkele belangrijke elementen uit de Farm Bill, het Amerikaanse landbouwbeleid. Vilsack benadrukt dat er al vijf aaneengesloten jaren van groei zijn in de export.

Volgens hem zijn de positieve gevolgen van de florerende landbouw goed voor het hele land. "We gaan door met het afbreken van handelsbarrieres en blijven werken aan nieuwe handelsovereenkomsten om de export te bevorderen, inclusief een trans-Atlantische handels-  en investeringsovereenkomst met de EU", aldus Vilsack.

Of registreer je om te kunnen reageren.