Home

Nieuws 561 x bekeken

Agrium: vraag kunstmest blijft klein

Calgary - Agrium verwacht dat de vraag naar de meststoffen stikstof, fosfaat en kali beperkt blijft. De Canadese onderneming verwacht voor stikstof en fosfaat dat verkoopvolumes respectievelijk 20 en 30 procent achterblijven bij vorig jaar. Voor kali geeft de onderneming geen verwachting af, maar zijn de vooruitzichten volgens Agrium slecht.

De aandelenkoersen van kunstmestbedrijven zijn de laatste weken gekelderd door het vooruitzicht op lagere kaliprijzen. Agrium verloor de laatste weken 4 procent, maar leunt net als Yara meer op stikstof. Agrium is wel deelnemer aan het exportkartel voor kali dat Canpotex heet. De belangrijkste concurrent was een combinatie van Uralkali en Belaruskali. Uralkali stapte uit de joint-venture en heeft een prijzenoorlog afgekondigd. Agrium verwacht 200 miljoen dollar minder winst te boeken in het derde kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.