Home

Nieuws 784 x bekeken 1 reactie

Aangifte van milieudelict in Hedwigepolder

Hulst - De stichting Red onze Polders gaat bij de politie aangifte doen van een dreigend milieudelict in de Hedwigepolder in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Volgens de actiegroep raakt het gebied vervuild met giftig slib als de polder onder water wordt gezet.

Red onze Polders heeft in Hulst medewerkers van de provincie Zeeland geïnformeerd over het voornemen aangifte te doen. In Hulst is dinsdagmiddag om 16.00 uur een inloopbijeenkomst over het rijksinpassingsplan voor de Hedwigepolder begonnen. De actievoerders stellen dat door het ontpolderen het slib in het gebied wordt vervuild met giftige stoffen die DNA beschadigende eigenschappen hebben en/of kankerverwekkend zijn.

,,Onze zorgen komen niet zomaar uit de lucht vallen'', laat woordvoerder Leendert van Melle van de stichting Red onze Polders weten. ,,Wij baseren ons op informatie uit de milieueffectrapportage die verplicht is voor het rijksinpassingsplan voor de Hedwigepolder.’’

Medewerkers van de provincie lieten in een reactie weten dat het risico op vervuiling met giftig slib door ontpoldering in 2010 ook al aan de orde is geweest . ,,Toen is geconstateerd dat de kwaliteit van de Westerschelde in de loop der jaren is verbeterd'', aldus een medewerker van de provincie. ,,De waarden van vervuiling in PCB's en andere stoffen zijn niet van dien aard dat ze een gevaar zijn voor mens, plant en dier.

Eén reactie

  • koestal

    Hoe zal het zijn ,hoe zal het gaan ,waar komt toch al die rotzooi toch vandaan ????

Of registreer je om te kunnen reageren.