Home

Nieuws 4 reacties

Zorgen over subsidies overleden boeren VS

Washington – De Amerikaanse overheid verschaft jaarlijks miljoenen dollars aan subsidies aan dode boeren. Dat blijkt uit rapport van de Government Accountability Office (GAO) dat de effectiviteit van overheidsingrijpen meet.

Volgens GAO kregen overleden boeren tussen 2008 en 2012 ruim 36 miljoen dollar om hun gewassen te verzekeren, als vergoeding voor natuurrampen of om agrarisch natuurbeheer te plegen of land braak te laten liggen.
GAO benadrukt dat goede cijfers nauwelijks beschikbaar zijn. En dat is best een probleem, aldus GAO, omdat correcte statistieken een wapen zijn tegen het driekoppige monster van fraude, misbruik en verspilling dat de effectiviteit en legitimiteit van elke overheid bedreigt. De meeste fouten binnen het ministerie van landbouw zijn gemaakt door het Risk Management Agency dat gewasverzekeringen subsidieert. De organisatie verstrekte 22 miljoen dollar aan 3.400 agrariërs die volgens GAO al overleden zijn.
De National Resources Conservation Agency maakte 10,6 miljoen dollar over aan agrariërs die niet langer onder de levenden zijn. Het overige deel van de schijnbaar onterecht verstrekte subsidies komt op het conto van de afdeling die geld verstrekt bij natuurrampen. GAO stelt dat er wel verbetering lijkt te zitten in de kwaliteit van de subsidieverstrekking. Tussen 1999 en 2005 kregen 170.000 overleden agrariërs nog in totaal 1,1 miljard dollar overgemaakt.

Laatste reacties

 • Mozes

  In Amerika is het zo gek nog niet om dood te zijn.

 • johan58

  Een lucratieve en levendige handel voor de nabestaanden, ze zien het als een bonus van de levensverzekering.

 • l coumans

  het land van de ongekende mogelijkheden, hier is het al moeilijk om bij leven subsidie tekrijgen

 • sybrenm1

  Moeilijk om in Nederland subsidie te krijgen? Alsjeblieft!

Of registreer je om te kunnen reageren.