Home

Nieuws 20 reacties

Wolf kwam mogelijk toch op eigen kracht

Doetinchem – Het lijkt erop dat de dode wolf die vorige maand bij Luttelgeest is aangetroffen, daar niet bij wijze van grap is neergelegd.

De vondst van uitwerpselen op diverse plaatsen in de Noordoostpolder zou bewijzen dat het dier zich op eigen kracht naar die locatie heeft bewogen.

Volgens een bericht in De Telegraaf hebben Alterra, Universiteit Utrecht en Naturalis dat na onderzoek vastgesteld. De krant baseert zich daarbij op uitlatingen van WolvenInNederland, die ook bij de studie is betrokken. Leo Linnartz van die organisatie ontkent tegenover Boerderij echter op de hoogte te zijn van de eindconclusies. Geen van de vier partijen wil de strekking van het artikel bevestigen.

Woensdag zal er meer duidelijkheid komen over het plotselinge opduiken van de wolf in Nederland. Tijdens een persconferentie in Naarden maken de onderzoekers dan de resultaten van hun studie bekend. Volgens Linnartz zou het opduiken van de wolf hoe dan ook passen ‘in een natuurlijk verspreidingspatroon’. Bovendien lijken de gevonden uitwerpselen volgens hem ‘in alle opzichten op wolvenkeutels’.

Faunabeheer Flevoland zegt in een reactie tegen Nu.nl niet overtuigd te zijn van die lezing. Volgens die organisatie is het beest niet bij Luttelgeest doodgereden, maar elders. “Wij geloven wel dat het om een wolf gaat, maar hoe die er is gekomen is nog altijd een raadsel”, aldus secretaris Evert Menkveld.

Laatste reacties

 • Mozes

  In eerdere berichten las ik dat dat kreng nog in wintervacht was en dus al lange tijd voordat hij gevonden is dood moet zijn gegaan.

 • boer drenth

  DE zogenaamde deskundigen willen het nu zo draaien dat iedereen moet geloven dat de wolf al in de polder aanwezig is.Die mensen geloven in eigen gemaakte sprookjes..Maar als je maar vaak en veel kabaal maakt ,Dan zijn er wel mensen die het gaan geloven.

 • Elevage

  het is weer komkommertijd en ik voel hier een roep om subsidie voor een of ander nutteloos onderzoek aankomen

 • abtje

  Al die geleerden kunnen niet toegeven dat ze er naast zaten. Dus net zo lang aan strohalmpjes vastgrijpen om maar niet in de academische wereld voor dom aangezien te worden.
  Helaas trekken ze zo de geloofwaardigheid van alle onderzoekers nog verder onderuit, voor zover die er nog is. Mede door Wageningen.

 • agratax2

  Dit moet haast wel een komkommer etende wolf zijn, waarom zou hij anders in Nederland zijn gekomen in de komkommrtijd?

 • peter63

  Hoe moet ik dit zien. Dat rijen onderzoekers een menselijke ketting vormen en dan vanaf de duitse grens naar de nop lopen ieder met een vergrootglas om maar vooral een wolvenkeutel te vinden. heel raar en ongeloofwaardig.
  straks vinden ze hans en grietje ook nog wel ergens. blijken sprookjes toch te bestaan.

 • ...............

  Gewoon hondestront,die vind je overal.

 • Romeijn

  Allemaal speculaties waar niemand verder mee komt.

 • roelessie

  wolfen leven toch in roedels? zijn er al meer gezien of waar genomen?
  1 verdwaalde wolf?? lijkt me stug.
  deze lijkt me gewoon mee genomen te zijn uit oost europa.
  en mochten ze hier wel zijn gelijk afschieten die handel.
  ze hebben geen natuurlijke vijanden dus roeien ze alle diersoorten uit waar wij aan gehecht zijn

 • mau

  die uitwerpselen kunnen dan toch ook op DNA onderzocht worden ?
  dan kun je gelijk vaststellen of die van de aangereden of zeg aangetroffen wolf zijn , of dat er veel overeenkomsten zijn wat wil zeggen dat er ook al een aantal jonge wolven rondlopen .
  Een luttel aantal wrsl maar de geest is uit de fles .
  Aaouhh

 • Bison

  Man man ,een pers conferencie houden over 1 wolf,..je zou haast denken dat het om een invasion of tyrannesaurus rexes gaat!. ha

  een enkele wolf komt ook wel voor, vaak een uitgestoten reu op zoek naar teven om zijn eigen roedel op te zetten.

 • Zippie

  Ik weet nu al wat er uit het onderzoek van a.s. woensdag komt.

 • GerJoVi omgevingsadvies

  En politiek Den Haag maar debateren over de wolf. Visieloos

 • Romeijn

  Gewoon afwachten wat bewezen kan worden en op basis van feiten pas oordelen.

 • ...............

  De laatste zin tijdens de komkommertijdpersconferentie(pfff) is al wel bekend: 'Verder onderzoek is echt noodzakelijk'.

 • LJV

  beste peter63, naar Hans en Grietje is in het verleden al het nodige onderzoek gedaan. Het sprookje is gebaseerd op de gedocumenteerde geschiedenis van een bakkersvrouw die kinderen roofde, aan het werk zette en mogelijk in de oven smeet als ze ziek werden en/of overleden.

 • hout&co

  Tjonge jonge zeg.
  Jullie geloven allemaal nog in sprookjes zeker....
  Nog nooit documentaires gezien over wolven zeker.
  Ze kunnen zich onopvallend verplaatsen en eten vaak voornamelijk muizen en kleine zoogdieren maar bij de mensen in de buurt komen is het laatste wat ze doen.....

  Sorry, maar diegenen die zich zo negatief over de wolf uitlaten zijn zelf te kinderachtig voor woorden. Meer als een woord dat begint met een I en eindigt op mbicielen..... domkoppen..

 • henk fledderus

  het is vast een mooi weer wolf ...

 • PetervanKempen

  Overal keutels op de schouwpaden, (waar men zijn honden uitlaat) en beverresten in de maag, moet wel een beverfestival zijn daar in die polder.
  Na al die keutels nog steeds bever in de maag hebben, een andere nieuws feit dus blijkbaar dat er tientallen domme bevers ook daar zijn komen wonen.
  En de beschadigde auto die hem aanreed en de bestuurder die het overkwam wordt maar niet gevonden.
  Feiten die niet verklaarbaar ziin worden gewoon overvleugeld door keihard volhouden dat het een reizende wolf is, te maken met het dieet van komkommers van de vegetarische dierenliefhebbers en wolf idolaten.
  Wat een tijd leven we in!

 • J@gertje

  'Wolf kwam mogelijk toch op eigen kracht'

  Hij had een treinkaartje gekocht......

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.