Home

Nieuws

Vroegere CSM boekt betere resultaten

Diemen – Corbion, het voormalige CSM, heeft het tweede kwartaal meer omzet en winst geboekt. De omzet nam 2,4 procent toe tot 190 miljoen euro terwijl het bedrijfsresultaat 6 procent steeg tot 27,2 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Gerard Hoetmer noemt de resultaten “bemoedigend” gezien de “uitdagende” markt. Zowel de divisie die voedingsingrediënten zoals premixen, vitamines, broodmixen en melkzuur maakt als de chemicaliëndivisie boekten groei. Corbion rondde begin juli de verkoop van Bakery Supplies af. De divisie die bakkerij-ingrediënten maakt levert Corbion netto een betaling op van 874 miljoen euro, 24 miljoen euro dan eerder verwacht. Een deel van het bedrag, zo’n 250 miljoen euro, wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.