Home

Nieuws 16 reacties

Vion benoemt nieuwe financiële man

Eindhoven - Kenaad B. Tewarie wordt per 1 september benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Vion Food. Dit heeft Vion Food bekend gemaakt.

Tewarie komt van retailservice-organisatie Euretco waar hij de functie van CFO/CIO vervulde (CIO: Chief Information Officer). Bij Euretco was Tewarie mede verantwoordelijk voor strategie en beleid. Hij begeleidde in die functie de fusie en integratie van Euretco met retailservice-organisatie Intres. In het verleden was Tewarie onder meer financieel directeur bij rundvleesbedrijf Weijl en supermarktorganisatie Laurus.

Tewarie wordt financieel topman voor heel Vion Food dat actief is in Nederland en Duitsland. Volgens woordvoerder Marc van der Lee van Vion betekent dit ook dat Vion er naar streeft om de Nederlandse en Duitse organisaties meer met elkaar samen te laten werken en zo synergievoordelen te behalen. Dit met inachtneming van de verschillen tussen beide markten.

Laatste reacties

 • l.arts@agroweb.nl

  Laurus is ter ziele gegaan evenals Weijl. Zal mij benieuwen. 3x is scheepsrecht?

 • de rolleman

  Ja idd beide bedrijven Weijl en Laurus zijn failiet gegaan....of luid hier het spreekwoord......in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

 • w v gemert

  De gemiddelde zittingsperiode voor top functies bij Vion de laatste 10 jaar ligt op ongeveer 1,5 jaar.

 • Jansen veevoeding

  Misschien beter gelijk de tent verkopen aan v Rooij meat.

 • fjam

  poeh poeh alweer een paar miljoen naar de galamiezen

 • fjam

  precies marc gooi er nog maar een paar moeilijke woorden tegenaan ,doet het iedere keer weer goed bij die domme boeren,maar niet voor lang meer.misschien alvast google maps inkijken voor dichtstbijzijnde arbeidsbureau kunt maar goed voorbereid zijn.

 • Daan & Ton

  Ongelofelijk hoe imcompetent en dom de Raad van Commissarissen is bij Vion....!!

  Hoe kun je nou op dit moment verzinnen dat je nog een aparte CFO nodig hebt bij Vion Food, terwijl er al twee aparte CFO's zitten voor Food NL en Food DL.
  Twee goede kerels, die prima in staat zijn om hun eigen toko's te runnen. CEO a.i. Stefaan Vansteenkiste was ook tegen de benoeming van een nieuwe CFO; waarom een extra laag??
  En dan de persoon zelf.... Met Laurus naar de knoppen gegaan, en daarvoor besmet bij Weyl !!! Dikke fraude bij Weyl, waarvan niet duidelijk is hoe lang die al duurde voordat het klapte. Bij betrokken geweest? Wel gezien, maar niks gezegd? In elk geval heel twijfelachtig, en je weet, bij twijfel niet inhalen.

  Ingredients wordt verkocht, zoals bekend. Benieuwd overigens wat dat gaat opbrengen. De 5-6 partijen die nu nog over zijn (volgens de Telegraaf), gaan nu de Due Diligence fase in. Dat betekent dat ze gaan zoeken naar punten om de eerste biedingen omlaag te kunnen praten. Hetzelfde als met Oerlemans is gebeurd, maar nu gaat het om grotere bedragen.

 • Daan & Ton

  [vervolg op #8]
  En als de verkoopopbrengst van Ingredients wat tegenvalt, wat gaat er dan gebeuren??
  Je verkoopt je tafelzilver (in dit geval -goud), en wat er overblijft maakt verlies EN heeft nog steeds een schuld van een paar honderd miljoen....?? Wat gaat de Rabobank dan doen?? Verder saneren? Sluiten?
  Of worden Vion Food NL en Food DL ook in aparte stukken verkocht??

  En de belangrijkste vraag:
  Wanneer komt die opstand van de ZLTO Leden nou eens los?? Eis een diepgaand onderzoek naar het DRAMA VION, en het DRAMA DAAN VAN DOORN.
  Een megalomane idioot die ongeveer € 800-900 miljoen aan boerenvermogen heeft verbrast met een absurde overname in UK, van een tent die al 10 jaar technisch failliet was....
  Kom op Leden, ga eens rammelen aan die poort...!!

 • Hogman1

  Juist Daan en Ton , met passie geschreven.
  Helaas gaan die leden niet rammelen .De gekozen kandidaat/woordvoerder van de LTO-varkentjessector omarmt Daan van Doorn ,het is een voorbeeld van hoe volgens de commisssie Doorn de toekomstige varkenshouderij er uit MOET gaan zien in Nederland.
  En als de top zich al niet laat horen wat gaan de leden dan doen???

 • joannes

  Ze zullen hem hebben ingelijfd voor zijn ervaring met verkopen en saneren. Dit inhuren kost meer! Het ¨Drama Daan van Doorn¨ moet ontleed worden en daarvoor heb je een onafhankelijke deskundige nodig die de historie VION niet draagt. Daarbij zal zijn ervaring en netwerk in de retail ook de de VION visie kunnen opfrissen. Ik zie er meer voor dan nadelen in. Ergens moet je die bestaande cultuur bijsturen; de financiële invalshoek is dan misschien wel de beste. Financiën zijn meetbaar en houden ideeën en visies in toom!

 • Daan & Ton

  @Hogman1

  Ik ben geen ZLTO lid (maar adviseur in de sector), maar ik begrijp er echt helemaal niks van. Ik wind me al ongelofelijk op over het DRAMA VION, wat moeten de ZLTO bestuurders en leden dan eigenlijk voelen....????
  Laten we als een steen in de vijver dit wel blijven roepen, dan komt dat onderzoek er wel.

  STEL: Ik richt een stichting op, en vraag aan alle ZLTO leden een bijdrage van € 300. Dat kan er toch nog wel vanaf, ook in deze slechte tijden. Dan heb ik in de Stichting € 5,4m. Ik begin zelf een onderzoek, huur juristen in, laat een boek schrijven door Jeroen Smit (van De Prooi, ABN AMRO drama). En ik ga Van Doorn c.s. juridisch aanpakken, dikke schadeclaims, terugstortingen door de Rabo van geroofd geld (via absurde rentetarieven op dit moment), etc.

  En de Stichting keert alles wat binnenkomt weer uit aan de Leden.
  Zou dat gaan werken??

 • j.verstraten1

  Ja daan & ton dat gaat in theorie prima werken, voor jou als zoveelste adviseur die zich rijk rekent aan het leed van een ander. Als je er niks van begrijpt dan moet je jezelf er eens wat meer inverdiepen. Dan kun je ook zelf dat boek schrijven en de revenuen ( weer een moeilijk woord voor een domme boer? fjam) zelf opstrijken.

 • Daan & Ton

  @ j.verstraten1

  Goed lezen: de Stichting keert alles wat binnenkomt weer uit!! Verdien ik er dan aan??

  En geloof me, ik weet er heel veel van. Veel meer dan 17.995 van de 18.000 ZLTO leden....!! Er is nog héél véél geld te halen bij diverse betrokkenen in het VION DRAMA. De Rabobank, de Raad van Bestuur, BDO Accountants, diverse adviseurs, etc etc.

 • joannes

  Daan & Ton, je legt de open zenuw van een coöperatieve structuur bloot. De eigenaren voelen zich mede verantwoordelijk, ook financieel, in plaats van aandeel houder die verantwoording en tranparantie kan opeisen. Hoe denk je dat dit zo lang heeft kunnen duren? Met die Van Doorn poppenkast! Meer politiek als boeren (leden) belang is het probleem!

 • minasblunders1

  (Z)LTO-leden zijn per definitie niet de meest kritische boeren. Het zijn de mensen die klakkeloos volgen wat ze wordt voorgekauwd en lid zijn omdat pa en opa ook al lid waren. Daar hoef je dus helemaal niets van te verwachten.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.