Home

Nieuws 8168 x bekeken 2 reacties

Van Rijn in financiële problemen

Poeldijk - De Van Rijn Group heeft voor meerdere bedrijfsonderdelen surceance van betaling aangevraagd.

Het handelsbedrijf in Venlo en Poeldijk heeft met 150 miljoen euro omzet en ruim tweehonderd medewerkers een belangwekkende positie in de afzet van groenten en fruit in Nederland. Volgens directeur Ron de Greeff is het verzoek tot surseance vrijdag bij de rechtbank van Den Haag ingediend. “De status is nu dat we geen inkoop meer kunnen doen. Handelstechnisch zitten we op slot. De bewindvoerder gaat kijken hoe het beste de belangen van de crediteuren zijn gediend en zal mogelijkheden voor eventuele continuering onderzoeken.” Het gaat onder andere om de onderdelen waar groente en fruithandel en transport plaatsvindt, waaronder Van Rijn Trading. "Verder kunnen we hier nog niets over zeggen.”

Laatste reacties

  • agratax2

    Dit zal voor veel crediteuren een grootte strop zijn. Het is echter nog veel belangrijker om te weten hoe dit debacle is ontstaan. Heeft het bedrijf fouten gemaakt of hebben de afnemers tijdens de 'rit' hun inkoop voorwaarden gewijzigd of zijn er andere oorzaken van buiten af. Zolang we dit niet weten kan het elke dag en bij ieder ander handelshuis gebeuren met alle gevolgen voor boer en tuinder.

  • koestal

    komt door de scherpe inkooppositie van de retailers,groente en fruit kun je niet lang opslaan ,het moet weg ,anders bederft het

Of registreer je om te kunnen reageren.