Home

Nieuws 441 x bekeken

Tyson Foods ziet winst verdrievoudigen

Springdale – Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal 249 miljoen dollar (187,4 miljoen euro) winst geboekt, een verdrievoudiging ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

De verbetering van het resultaat is vooral gevolg van aantrekkende verkopen en hogere prijzen in het kipsegment. De rundvleesdivisie maakte ook een comeback maar met varkensvlees wordt even weinig verdiend.
De omzet nam toe tot 8,7 miljard dollar, oftewel 6,5 miljard euro. De onderneming uit de Amerikaanse staat Arkansas zag de omzet van pluimveevlees 11 procent toenemen tot 3,16 miljard dollar. De brutowinst in het kipsegment nam toe van 159 miljoen dollar vorig jaar tot 220 miljoen dollar nu. Volgens topman Donnie Smith is de groei gevolg van een strategie die veel meer dan voorheen gericht is op kipproducten waar meet toegevoegde waarde aan kleeft, en dus ook een hogere marge.
De rundvleesomzet steeg 7 procent tot 3,7 miljard dollar. De brutowinst bedroeg 114 miljoen dollar. Smith verwacht dat het aanbod van vleesrunderen voor de slacht zal afnemen met 2 tot 3 procent in de komende kwartalen. De varkensvleesomzet daalde 1 procent tot 1,33 miljard dollar en maakte 67 miljoen dollar winst voor belastingen, rente en afschrijvingen, een fractie minder dan vorig jaar. Tyson Foods voorziet een stabiele aanvoer van varkens en een toename van exporten.
Het bedrijf verwacht voor het komende kwartaal een dalende voerprijs. De graanprijs en soja zijn fors gedaald. Tyson Foods werkt met een gebroken boekjaar. Het afgelopen kwartaal was daarom voor de tweede grootste kipproducent ter wereld het derde kwartaal. De onderneming verwacht voor fiscaal 2014 een toename van de jaaromzet van 34,5 naar 36 miljard dollar. Prijzen voor vlees zullen verbeteren, aldus de onderneming.

Of registreer je om te kunnen reageren.