Home

Nieuws 6 reacties

Tijgermug al op zeven plaatsen in Nederland

Den Haag - Op zeven plaatsen is inmiddels de Aziatische tijgermug aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bestrijdt het insect, dat gevaarlijke ziekten kan overbrengen, in Oss, Weert, Montfoort, Almere, Lelystad, Emmeloord en Hardenberg.

De tijgermug is in al deze plaatsen bij bandenbedrijven aangetroffen die gebruikte banden importeren uit tropische landen. Volgens de NVWA lopen deze bedrijven het grootste risico om het beestje mee naar Nederland te nemen, de mug zit op de banden en laat zich hierheen vervoeren.

“We hebben alle vestigingen in Nederland in het vizier en controleren daar actief”, aldus een woordvoerster. De controles en bestrijding zijn een voorzorgsmaatregel om de muggen geen kans te geven zich te vestigen in Nederland.

De tijgermug kan in sommige gevallen gevaarlijke ziekten zoals de knokkelkoorts overbrengen. De mug is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië maar komt inmiddels ook voor in onder meer Zuid-Europa. Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen.

Laatste reacties

 • Hans Sudfryslan

  Ach dit is nog maar een topje van het begin van alle ontdekkingen . Vele ontdekkingen zullen niet gevonden worden , het klimaat in Nederland is uitstekend geschikt voor deze tijgermug .

 • Hans Sudfryslan

  In Assen is nu bekend geworden dat daar ook een tijgermug is gevonden in een stapel banden . De vondst is op 5 augustus gedaan en nu bekent gemaakt .

 • Romeijn

  Sinds wanneer is het zo noodzakelijk om gebruikte autobanden uit de tropen te importeren?

 • trijnie

  Zeg dat Wel Romeijn, alsof we hier nog niet genoeg afval hebben.

 • Mels

  Die gebruikte autobanden zijn geen afval maar worden of gebruikt als grondstof of voorzien van een nieuw loopvlak. Er zijn meerdere bedrijven die deze handel doen. Ook nog redelijke banden gaan vanuit NL en andere Europese landen juist naar Afrika om daar een 2e leven te krijgen. Later komen ze weer terug om als grondstf te dienen. Er gaat ook rommel heen zoals afgedankte computers.dat isecht afval maar banden zeer zeker niet. Handig als je een brede kennissenkring hebt met dito brede intresse.

 • Fleur de lille

  Kwestie van tijd.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.