Home

Nieuws 2 reacties

Supermarkten draaien meer omzet in juli

Dongen - De omzet van supermarkten in Nederland is in juli met 2,9 procent gestegen tot 3,17 miljard euro, tegen 3,08 miljard euro een jaar eerder.

Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.

De omzet per kassabon steeg eveneens met 2,9 procent tot €21,85. Dat betekent dat het aantal bezoeken aan supermarkten stabiel bleef, en dat is volgens de marktonderzoekers voor het eerst dit jaar. De omzet van de supermarkten over de eerste 7 maanden van dit jaar komt uit op 19,93 miljard euro. Dat is een stijging met 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Laatste reacties

  • agratax2

    Wat moet ik met dit bedrag? Schept de schrijver hiermee de gedacht dat er 3,7 % meer is gekocht in de Supermarkten of moet ik dit lezen als ' De consument heeft 3,7 % meer uitgegeven voor dezelfde hoeveelhied goederen? Ik denk dat het laatste nog te optimistisch is, gezien het feit dat deBTW 2 % gestegen is en er een duidelijke trent is naar hogere prijzen voor o.a. groente, graanproducten etc.

  • minasblunders1

    Agratax, de BTW-verhoging van 2% geldt niet voor voedingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.