Home

Nieuws

Schukken directeur Gezondheidsdienst voor Dieren

Deventer - Ynte Hein Schukken (53) begint per 1 augustus als directeur Diergezondheid bij De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer. Schukken vormt dan samen met algemeen directeur Jan Jansen de directie vormen van de diergezondheidsorganisatie.

Schukken richt zich met name op de marktkant en het versterken en uitbreiden van activiteiten in Nederland en het buitenland.
De in Heerenveen geboren Schukken verwierf internationale faam met zijn epidemiologisch onderzoek op het terrein van uiergezondheid. Schukken, zoon van een dierenarts, studeerde in 1987 af aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hij werd daar uiteindelijk benoemd tot universitair hoofddocent aan de faculteit, een functie die hij combineerde met een baan als dierenarts in de universitaire praktijk.
In 1990 promoveerde hij op een onderzoek naar het verloop van klinische mastitis op bedrijven met een laag tankcelgetal. Net voor de eeuwwisseling nam hij afscheid van de faculteit en van Nederland en vertrok hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten, waar hij benoemd was tot professor aan de Cornell Universiteit in Ithaca, in de staat New York. Naast zijn hoogleraarschap gaf hij leiding aan een dochteronderneming van Cornell, Quality Milk Production Services.
Schukken: “Het bedrijf beschikt over een van de best uitgeruste laboratoria ter wereld. Daarnaast beschikt de GD over medewerkers met veel veterinaire en inhoudelijke kennis en weet ze dat te vertalen naar voor de praktijk bruikbare diergezondheidsprogramma’s. Dat is een sterke combinatie die voor veel veehouders, maar ook voor partijen in de keten van grote waarde is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.