Home

Nieuws

'Rusland moet WTO-regels naleven'

Kiev – De douane-unie Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan moet handelen volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie WTO en de vrijhandelszone CIS.

Dat heeft premier Mykola Azarov van Oekraïne gezegd. Rusland voerde een korte handelsoorlog met Oekraïne door producten uit het land aan de grens tegen te houden, uit onvrede over Oekraïense toenadering tot de EU en NAVO.
Inmiddels heeft Rusland de grenzen weer opengesteld, maar de regering in Moskou benadrukte dat het tekenen van een associatieverdrag met de EU voor Oekraïne 'suïcidaal' zou zijn. “We vragen onze partners om de regels van vrijhandel te respecteren”, aldus Azarov. “Wij zijn van onze kant gereed om volgens deze regels te werken.” Rusland werd in augustus 2012 lid van de WTO, na bijna 20 jaar onderhandelen.
Azarov zei bij een regeringsbijeenkomst dat producenten in Oekraïne meer volgens de eisen van de douane-unie moeten produceren, om de Russen geen excuus te geven de grenzen te sluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.