Home

Nieuws 1053 x bekeken

Raad van State keurt bestemmingsplannen af

Den Haag – De Raad van State heeft een streep gezet door de bestemmingsplannen van Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen en de gemeenten Epe en Apeldoorn.

De hoogste bestuursrechtbank oordeelt dat de plannen voorzien in de vestiging van meer intensieve veehouderijen dan de gemeentebesturen wensen. Het LOG in Epe voorziet in de vestiging van maximaal 22 intensieve veehouderijen.
In het gedeelte in Apeldoorn zou ruimte komen voor zestien varkenshouderijen en pluimveehouderijen. Per bedrijf zou ook meer ruimte worden gereserveerd dan wenselijk. Eerder is een Milieu Effect Rapport opgesteld volgens welke de bestemmingsplannen geen probleem vormen qua milieubelasting. Hierin is echter gerekend met een mix van bedrijven, terwijl de bestemmingsplannen volledige invulling van de LOG’s met intensieve bedrijven toestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.