Home

Nieuws 15 reacties

Opvang gezocht voor in beslag genomen dieren

Den Haag - Dienst Regelingen (DR) is op zoek naar nieuwe opvangadressen voor in beslag genomen landbouwhuisdieren en paarden.

Het gaat om opvang en verzorging van paarden, runderen, pluimvee, schapen, geiten en/of varkens en hangbuikzwijnen.

Aanmelden voor een opvangadres kan via een aanbestedingsprocedure. De aanbesteding staat vanaf 20 augustus 2013 op www.tenderned.nl. Hier staan ook de regels die gelden om in aanmerking te komen. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober 2013, 14.00 uur.

De huidige overeenkomsten voor de opvang en verzorging van landbouwhuisdieren en paarden eindigen op 1 april 2014. Per 1 april 2014 wil DR nieuwe overeenkomsten hebben afgesloten.

Laatste reacties

 • alco1

  Ik denk dat Wakker Dier wel het hoogste bod doet.

 • dejong35

  Ja, of bij Thiemen in de achtertuin...

 • gambanar

  Is het wel verantwoord ivm dierenwelzijn om dergelijke in beslag genomen dieren proberen terug te plaatsen bij pleeggezinnen of dergelijke .Dergelijke burgers kennen meestal niets van landbouwhuisdieren en hun insteek is meestal louter emotioneel. Een schaap varken ,kip of koe zijn geen knuffeldieren en meestal in beslaggenomen dieren zijn reeds genoeg gemarteld . Door in beslag genomen dieren nogmaals te laten adopteren door louter emotioneel gestuurde mensen is het grootste dierenonrecht wat een maatschappij kan doen .Een veel betere oplossing is deze dieren zonder pardon te euthanaseren ,zowel economisch , op gebied van dierenwelzijn en de invloed op de voetafdruk van deze 'gezelschapsdieren' wordt drastisch verminderd :geen onnodig voeder spenderen zodat dit voedsel kan gebruikt worden voor productiedieren of in het beste geval voor humane
  Een volledige nieuwe filosofie ivm dierenwelzijn-vermorsing van voeder-voedsel en verkleining van de footprint (dergelijke dieren hebben een heel belangrijke footprint )
  In de hoop deze gedachte eens zal opgenomen worden in beleidsnota's door de politiekers (althans als ze enige politieke wil nog zouden bezitten)

  ing Emiel Arron

 • abtje

  Ik denk dat je er een beetje naast zit, beste Emiel. DR zoekt boeren met een lege stal om tijdelijk dieren te verzorgen onder toezicht van een dierenarts.
  Deze dieren zijn in beslag genomen en de rechter beslist later pas of en wat ermee gebeurt. Dus euthaniseren is erg voorbarig.

 • abtje

  Bovendien, politiek zal jouw idee nooit gebeuren. Dan leggen tegenstanders meteen de link naar asielzoekers...

 • Bloemestein

  Dit is een kans voor Frans V. en staatsvosbeheer, de oostvaardersplassen herbevolken en nog geld toe ook. Komt de NVWA er misschien ook eens kijken.

 • trijnie

  Gamban ar, helemaal mee eens, da t is voor de dieren het beste. Al dat getruttel met dieren, stichting aap is ook zoiets en dan die beren uit de oostbloklanden die zo nodig gered moeten worden.Ze moeten daar ook weg want ze gaan daar heel slecht met die beren om maar een spuit erin is liefdevoller dan die beesten in leven laten.
  Ik heb een lieve vriendin maar dan laat ze een hond uit Spanje laten komen terwijl de asiels hier tjokvol zitten. De hond, een straathond is niet meer op te voeden, de dierenarts heeft er een goeie aan, maar er is ook nog wat positiefs te melden, mijn vriendin is echt gek op die hond en ze geeft het beest nog een goed leven en dat gun ik haar graag.

 • hilderink

  in de lijn van gambanar; ook een idee om de eigenaren van deze dieren zonder pardon te euthanaseren...?!
  Emiel loop niet zo met je titel te koop; je verdient 'm niet!

 • minasblunders1

  Je hebt gelijk Hilderink. Bovendien zeggen titels in dit land niet zoveel. Als je bedenkt dat zo'n Oenema 3 titels voor zijn naam heeft staan en nog steeds geen flauw idee waar-ie het over heeft. Het is lachwekkend dat uitgerekend diegenen die het laagste niveau hebben zo te koop lopen met titels (en vermeende kennis). Het geeft meteen ook aan dat titels geen enkele waarde hebben in dit land. Jammer voor de echt intelligente mensen.

 • Mozes

  Ik zou willen minasblunders1, dat jij eens zoveel intelligentie bij elkaar weet te brengen dat je die standpunten van jou weet te onderbouwen en serieuse vragen en kanttekeningen bij die standpunten ook serieus beantwoordt.

 • minasblunders1

  Voel je je aangesproken Mozes?

 • Mozes

  Ik kom bij alternatief behandelaar minasblunders1 die mij vertelt wat voor een sukkels de doctoren in het ziekenhuis wel niet zijn omdat ze zijn fantastische therapie niet gebruiken. Ik vraag hem waar zijn fantastische therapie op gebasseerd is. In plaats van antwoord te geven gaat hij nogmaals vertellen wat voor een domkoppen de doktoren in het ziekenhuis zijn. Na enig aandringen geeft hij toch iets van een verklaring. Die verklaring is zodanig dat iemand met slechts zeer basale kennis nog kan zien dat dit nergens op slaat. Vervolgens vraag ik hem hoe hoog het genezingspercentage is die met zijn fantastische therapie gehaald wordt. Weer geeft hij geen antwoord maar begint breed uit te meten hoeveel mensen in het ziekenhuis wel niet dood gaan. Dat in het ziekenhuis niet iedereen geneest weet ik wel dat hoeft hij mij niet te vertellen. Ik wil weten hoeveel mensen genezen met zijn fantastische therapie. Hij blijft zwijgen. Ik vraag hem of hij mij in contact kan brengen met mensen die met de fantastische therapie genezen zijn. Hij noemt alleen mensen die op dit moment deelnemen aan zijn fantastische therapie, mensen die in het verleden genezen zijn worden niet genoemd.....
  Welk vertrouwen moet je in de verhalen van deze persoon stellen?

 • minasblunders1

  Goh Mozes, ik wist niet dat jij Oenema zó goed kent. Is-ie een persoonlijke vriend van je? Het zou in ieder geval een hoop verklaren! Je hebt hem in ieder geval treffend omschreven. Mijn complimenten!

 • koestal

  gewoon naar de Oostvaardersplassen brengen,dan lost het probleem zichzelf op,het is de vrijstaat SBB

 • koestal

  hoezo regels ,die bestaan in de Oostvaardersplassen ook niet,alleen het recht van de sterkste !

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.