Home

Nieuws 1042 x bekeken 6 reacties

Olieprijs stijgt door

Amsterdam - De olieprijs is maandag opnieuw gestegen naar bijna 111 dollar (€81,68) per vat (159 liter) Brentolie.

Na een stijging medio vorige week zakte vlak voor het weekend de handelsprijs voor een vat olie naar $110,06 per vat. Echter maandag prijsden de handelaren opnieuw de risico van het conflict in Egypte aan en steeg de prijs opnieuw. Sinds maart is de olie niet zo duur geweest. Handelaren vrezen dat de onrusten in Egypte overslaan naar andere delen van de regio. In Egypte liggen belangrijke oliepijpleidingen en het Suez-kanaal is een veel gebruikte vaarroute voor olietankers.

Laatste reacties

 • info36

  Hoog tijd voor veel biobrandstof. Er is toch een overschot aan voedsel, getuige de lage prijzen. Zijn we ook minder afhankelijk van die gekken in het midden oosten.

 • schoenmakers1

  de politiek zal hier nooit in meegaan, laten geld liever naar het buitenland gaan, zie acties in het verleden

 • ikkethuis

  hoe meer de olie prijs stijgt, hoe meer de gas prijs stijgt. dit geeft de politiek alleen maar meer inkomsten. Wat te denken van het percentage accijns. De politiek roept wel van alles, maar lacht zich ondertussen rot door deze extra inkomsten.

 • bankivahoen

  Handelaren 'vrezen' dat de onlusten overslaan naar andere gebieden in de regio. Beter had er kunnen staan 'hopen' !

 • alco1

  @ikkethuis, je maakt een fout die bijna iedereen maakt. Als olie prijs stijgt vloeit er weer meer geld uit ons land. De oorzaak van de crisis want het saldo (Het verschil tussen wat er ons land binnenkomt en wat er uit gaat ) wordt steeds negatiever. Als er intern in Nederland meer uitgegeven wordt aan accijns, kan het niet meer aan iets anders besteed worden. Tot het moment dat een buitenlandse vakantie niet meer doorgaat of een dure auto pas op de plaats moet maken is het ronddraaien van geld in eigen land van geen enkele invloed op de crisis, zo ook niet de bezuinigingen b.v. op Zorg. Je zult zeggen, 'En Rutte spoorde nog wel aan tot het kopen van een nieuwe auto'. Nou hij snapt er ook niets van en denk nou niet dat ik links ben, want die snappen er helemaal niets van.

 • denker123

  Het is gebruik maken van de oorlogsdreiging om de olieprijs omhoog te krijgen door de oliemaatschapijen.Die oorlog in Egypte stelt niets voor,het is een godsdienstoorlog op een paar pleinen die al meer dan 2000 jaar bezig is.Daar gaat geen sueskanaal voor dicht,zelfs de Amerikaanse olie is nog meer gestegen de laatste tijd wat heeft dat met Egypte te maken??

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.