Home

Nieuws

Nederlands-Duits onderzoek naar verbetering agrologistiek

Venlo – Een samenwerkingsproject van elf Duitse en tien Nederlandse organisaties in de regio Venlo werkt aan duurzame logistieke concepten voor de agrosector.

Het doel van Green2 is om zowel de CO2-uitstoot als de energiekosten van de bedrijven te verminderen. In het samenwerkingsverband werken diverse Nederlandse en Duitse hogescholen en bedrijven mee. Het onderzoek richt zich op het transport tussen bedrijven, optimalisatie van opslag en intern transport, verbetering van de energie-efficiëntie in koelhuizen en de ontwikkeling van een koelcapaciteitenbeurs.

Het project Green2 wordt mede gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Limburg en de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het project moet in 2015 worden afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.