Home

Nieuws 1884 x bekeken

NVWA kan boetes opleggen in hele vleesketen

Den Haag - Slachterijen, uitsnijderijen en sommige koel- en vrieshuizen moeten rekening houden met bestuurlijke boetes als ze niet voldoen aan regels voor traceerbaarheid van vlees, hygiëne, inrichtingseisen en eisen op gebied van microbiologische besmettingen.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft sinds begin juli de mogelijkheid bestuurlijke boetes op te leggen.

Daarmee is de gehele vleessector nu opgenomen in het boetesysteem van de bestuurlijke boete, die bestaat naast de mogelijkheid om bedrijven via het strafrecht aan te pakken. Bestuurlijke boetes worden doorgaans opgelegd voor vergrijpen die minder ernstig zijn, maar de boetes kunnen wel tot duizenden euro's oplopen.

Bij bestuurlijke boetes bestaat de mogelijkheid open om via een bezwaar- en beroepsprocedure het besluit van de NVWA aan te vechten.

Of registreer je om te kunnen reageren.