Home

Nieuws 27632 x bekeken 210 reactieslaatste update:19 aug 2013

Mogelijk meer wolven in Nederland

Vlodrop – Ongeveer een week na de vondst van een wolf in Luttelgeest is, op een andere locatie in Nederland, een kalf aangevallen. Het kadaver vertoonde een aantal kenmerken die typisch zijn voor een wolvenaanval. Dat meldt wolvendeskundige Wim Tegels.

LTO en Wageningen UR zeggen niet verrast te zijn door deze nieuwe melding. De betrokken veehouder, die anoniem wil blijven, stuurde Tegels foto’s waarop duidelijk te zien is dat het kalf enorme verwondingen heeft opgelopen na de fatale aanval. Ingewanden waren uit het dier getrokken en een poot werd meegenomen. Officieel onderzoek naar het voorval heeft niet plaatsgevonden aangezien er geen melding bij de autoriteiten is gedaan. Daarom is volgens Tegels niet met zekerheid te zeggen of de wolf daadwerkelijk de veroorzaker was.

Een woordvoerder van Wageningen UR laat weten niet verrast te zijn door deze nieuwe melding omdat WUR-onderzoekers al eerder hebben laten weten dat de wolf aantoonbaar oprukt vanuit Duitsland en West-Polen.
Peter de Koeijer van ZLTO zegt wel een beetje verbaast te zijn over de nieuwe melding van een mogelijke wolvenaanval. "Er komen nu wel in eens meer meldingen." Hij bevestigt wel dat landbouwhuisdieren een gemakkelijke prooi voor wolven zijn.
Nico Verduin, voorzitter van de LTO vakgroep schapenhouderij zegt dat een wolf heel specifiek met zijn prooi om gaat. "Een wolvenkenner moet gemakkelijk kunnen zien of een wolf de aanvaller is of een ander dier." Verduin zegt ook niet verrast te zijn over dit nieuwe incident. "Wij zijn niet voor niets binnen de vakgroep al een jaar bezig met de wolf."

Ook Tegels is ervan overtuigd dat de wolf zich daadwerkelijk gaat vestigen in Nederland. Hij acht het zelfs niet onwaarschijnlijk dat er niet meer wolven in Nederland zijn, los van de twee bekende gevallen. Wel is hij verrast door de snelheid waarmee de wolvenpopulatie zich in de laatste jaren, met name in Duitsland, heeft uitgebreid. Wolven kunnen zich in geschikt terrein goed verborgen houden. Tegels is bekend met een geval in Duitsland waarbij pas na twee jaar werd vastgesteld dat een roedel wolven zich in een bepaald gebied had gevestigd. Dat verklaart mogelijk waarom wolven juist in gebieden waar je ze niet verwacht worden gezien. Afgelopen 4 juli was er de vondst van een wolf in Luttelgeest. Eerder werden waarnemingen van een wolf gemeld in de buurt van Duiven.

Tegels vind het zowel voor de natuur als voor veehouders van groot belang dat we zo snel mogelijk een beeld krijgen van de ontwikkeling van het wolvenbestand in ons land. Daarom verzoekt hij veehouders, in geval van aanvallen op schapen of ander vee, zo snel mogelijk contact op te nemen met het Faunafonds. Dan kan er meteen gedegen onderzoek gedaan worden. Indien een veehouder in voorkomende gevallen anoniem wil blijven is het Faunafonds bereid anoniem en discreet een onderzoek in te stellen. Het Faunafonds beschikt over deskundigen die in Duitsland speciaal voor dit doel in zijn opgeleid.

In een deel van Zuid-Zweden wordt de jacht op wolven tijdelijk toegelaten. Daarvoor is toestemming verleend door de rijksdienst natuurbeheer, nadat de afgelopen paar weken 23 schapen zijn gedood door wolven. Wel wordt onderstreept dat de wolf aan het terugkeren is naar het zuidelijke deel van het land en dat door de regering en parlement besloten is om hier niets tegen te doen.

Laatste reacties

 • Geen jacht meer

  Het zou een geweldige aanwinst zijn voor de natuur in ons land. De wolf kan de jager totaal vervangen, dat is nu ook al mogelijk als die jager zijn concurrenten, zoals vos en roofvogel, met rust laat en stopt met het vergiftigen van bunzing en hermelijn. Wat zou dat geweldig zijn, een aanwinst en een meer dan gewenst vertrek van de nutteloze jager, want het blijft 'volkje'.

 • mau

  'Hij acht het zelfs niet onwaarschijnlijk dat er niet meer wolven in Nederland zijn, los van de twee bekende gevallen.'
  Das 1 x 'niet' teveel , de auteur gelooft er onbewust of bewust zelf ook niks van.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • aarthamstra1

  BOEREN GA RUSTIG SLAPEN ZLTO /LTO REGELT HET .

 • j.verstraten1

  geen jacht meer, heb toch niet de illusie dat in ons land met gekunstelde natuur wij een onafhankelijk ecosysteem in stand kunnen houden. Als de wolf zich nú al vergrijpt aan kalveren dan klopt je filosofie al niet.

 • hm

  direct dood schieten die wolfen
  net als in schotland toen ze de wolf weer los lieten ze hadden de laatste los en toen waren ze alweer neer geschoten door de schapenboeren

 • BO(skabout)ER

  Zo zo ze vergoeden je de kosten van het schaap! Niet van de tijd die je kwijt bent met 'bellen, draad van het land weer maken, de rest van de kudde terug vinden, lammeren zonder dode moeder die handmatig moet worden gevoerd.

 • koestal

  zet ze in tegen ganzen, zijn er toch teveel

 • masmas

  dat duurt tot er eens een kind wordt doodgebeten.Schiet die beesten toch af.

 • kippie

  Ik snap het probleem hier niet waarom een dier dat hier van nature thuishoort afschieten, als de mens nu eens niet alle prooien van de wolf voor hun plezier afschiet dan vallen de wolven echt geen schapen en kalveren aan.
  En al die schapen houders die nu al zitten te bleren, schaf een paar ezels aan, wolven zijn van nature bang voor ezels dus als je er een paar tussen de schapen laat lopen heb je geen last van wolven en al het gras wat schapen niet opeten eet een ezel wel.
  Zo sla je dus twee vliegen in 1 klap

 • alco1

  Hoe luidt dat spreekwoord ook al weer: 'Praten als een kippie zonder kop'

 • schoenmakers1

  als je zonodig in een land wilt wonen waar wolven zijn ga dan daar wonen en laat ons gewoon ons normale leven leiden

 • Demeter Griend

  We leven in een west-europees land, niet in het wilde westen.
  Gewoon snel bejagen dat is de enige goeie oplossing voor ze jongen krijgen.

 • vdkoppel

  En de wolf bij ons het beleg van het brood jatten zeker?

 • agratax2

  Het wordt tijd dat we lama' s gaan fokken om de wolven uit onze weiden te houden. Misschien helpen zwarte Friesche rammen ook, zij laten zich nl. ook niet door honden afschrikken, maar gaan doorgaans over tot de aanval net als de lama's.

 • boerbarg

  ik sponsor geen wolf lijkt me duidelijk.

 • leo,s vriend

  Tuurlijk kippie, Vertel dat de Fransen,daar worden 6000!!!! schapen per jaar door wolven gepakt.
  En denk je echt dat een wolf achter een haas of ree gaat rennen als er veel makkelijker een schaap of kalf te scoren is? dan ben je wel erg naief.

 • Geen jacht meer

  De wolf is meer dan welkom voor ons als natuurbeschermers. Een ware aanwinst. Beter dan al die varkensboeren met hun stinkende stallen. Geweldig de wolf. Jagers het museum in.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • jordi 1455

  @Geen jacht meer, jij denkt dat een wolf een hoge knuffelfactor heeft maar het zijn net valse honden. Overigens als een wolf aan ons vee komt, moet de wolf het met zijn leven bekopen.

 • jordi 1455

  Overigens zijn wolven in roedels niet schuw, hoe groter de roedel hoe brutaler en gevaarlijker ze zijn. Overigens dragen er ook heel wat hondsdolheid bij zich en een beet van een hondsdolle wolf is 15x gevaarlijker dan die van een hondsdolle hond.

 • mau

  okay
  het barst van de wolven , 't wordt met de dag erger .
  als je effe een arm nieuw bier gaat halen , hebben ze de worssies al van je barbecue geklauwd en dat in hartje amsterdam .
  Zelf durf ik dus al lang niet meer naar m'n heimat terug ,maar ..
  hoeveel levende wolven zijn er tot nog toe , al was 't maar door 1 (!) NL-er ,
  waargenomen ??

 • Romeijn

  Blijkbaar zijn er meer wolvenkenners in Nederland dan wolven.

 • aornt

  eerst een nooit opgespoorde automobilist,nu weer een anonieme veehouder...tja,wat moet je daar van denken.

 • alco1

  Overal zijn meer kenners over dan mensen die ook daadwerkelijk iets presteren.

 • Fokkoeien

  Hallo alle mensen die voor een toekomst is voor de wolf en tegen varkensboeren oid zijn waar wil je naar toe? Alles uit het buitenland halen en hier nog meer werkeloosheid creeren en zo heel veel geldverslinderende wolvenmanie te steunen. Laten we gauw stoppen deze geitewolvensokken tijdperk.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • agratax2

  aornt. Deze wolven met al hun geheimzinnigheid vallen onder het hoofdstuk 'Komkommertijd' en 'Hoe krijg ik geld om mijn onderzoeksinstituut draaiende te houden' . Volgens mij is er nl. meer dan voldoende ervaring met wolven in het buitenland om hier je schapen en kalveren te beschermen. Voor de Tweede Kamer is het een mooie afleiding om de ECHTE problemen onaangeroerd te liggen en in de kruiwagen voor zich uit te schuiven.

 • biobas

  Ik sta werkelijk perplex van alle wolfonvriendelijke reacties hier. En allemaal zonder enige achtergrondkennis. Men lijdt hier nog volop aan het 'Roodkapjesyndroom'. In Duitsland heeft men inmiddels meer ervaring met wolven. De wolven worden er goed in de gaten gehouden. Via www.wolveninnederland.nl kun je daar meer over lezen.
  Persoonlijk denk ik dat veehouders voorlopig meer te vrezen hebben van loslopende of verwilderde honden dan van wolven. Overigens accepteren wolven geen verwilderde honden in hun territotium. Dat kan nog best gunstig uitpakken voor de veehouders.

 • info48

  #29 Het zijn geen wolf onvriendelijke reacties maar realistische afwegingen: wij moeten met ons allen eens accepteren dat we het dichts bevolkte landje wonen van de wereld en dat er voor een aantal diersoorten die hier vroeger, toen er nog geen 2 miljoen mensen leefden en geen verkeer was, leefden nu geen plaats en rust meer is.
  Of denk je dat het voor die 9 schuwe Korhoenjes (á € 43000.00 per stuk) uit Zweden een geluk was om ze in Holland dood te laten rijden en aan de vos te voeren????? 6 waren er binnen een week dood. ik heb Mevr. Thieme niet gehoord maar deze dieren hadden denk ik geen stem.
  Het wilde zwijn word 'bos varkentje' genoemd, dan zie je een foto in de krant van een stadse vader (weet hij veel) met 2 kleine kinderen die een stukje brood aanreiken aan een wild zwijn.
  6000 schapen en lammeren worden in Frankrijk per jaar levend uit elkaar gereten en verscheurd, welke achterlijke idioot denkt dat die wolf de vos aanvalt als er verse schapen- en kalveren- bout op het menu staat???
  De 'natuur' fundamentalisten spelen met mensen en dieren levens zonder dat ze dat zelf misschien beseffen maar in alle gevallen voor eigen gewin! Stemmen, macht( PvdD), donatie's,subsidies eigen baantje ( S vd Wouw met zijn stichtingen, meerdere directeurschappen)
  En de goedwillende maar niet terzake kundige burger geloofd deze gevaarlijke 'fundamentalisten'

 • aarthamstra1

  Biobas ,, Wolfje vraagt ben jij een verwilderde hond. Overigens verwilderde honden zijn die er ook al. Nog maar eens onderzoeken , Persoonlijk denk dat de boer voorlopig meer te vrezen heeft van het territorium van de door gedraaide
  milieu fantasten.

 • daantje

  een wolf en een vos pakken altijd de gemakkelijkste prooi
  hoeveel mensen zijn er al van hobby kippen verlost
  ik hou mijn hart vast voor de veehouders
  ik hoop dat het zo een vaart niet zal lopen

 • Mozes

  Je kunt buitenlandse ervaringen met de wolf niet toepassen in het dichtbevolkte Nederland waar nergens een 'mensarm' gebied is waar hij zijn schuwheid voor de mens kan behouden. Zodra de wolf zijn schuwheid voor de mens heeft verloren wordt hij gevaarlijk.
  Zowel in de Oostvaarder plassen als met de komst van de wolf wil een groep natuurfundamentalisten de realiteit van de Nederlandse bevolkingsdichtheid niet onder ogen zien.

 • J@gertje

  Ongeveer een week na de vondst van een wolf in Luttelgeest is, 'op een andere locatie in Nederland' een kalf aangevallen.

  Waarom moet dit allemaal zo geheimzinnig?

 • Romeijn

  Die geheimzinnigheid hebben de biologen vast afgekeken van de jachtwereld...

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • J@gertje

  @Romeijn,
  De jachtwereld doet helemaal niet geheimzinnig, dat maken jullie er van.
  Iedereen mag bij ons een kijkje komen nemen, we zorgen er alleen voor dat excessen buiten de deur blijven.

 • blabla

  Stel, er komen wolven in Nederland en die krijgen een eigen jachtgebied, denk men dat dan de jacht over is? natuurlijk niet!!!
  Nederland is als een volle koelkast vol eten voor de wolf ree, hert, wildzwijn, haas, enz dus het aantal wolven zal snel groeien met als gevolg TE veel wolven.
  Als er te veel wolven zijn wat doen we dan, laten we zoals het is zodat er geen ander wild meer is of gaan we schieten??!!
  Ook denk ik dat de wolf niet tussen hekjes gehouden kan worden met alle gevolgen voor de boer, hobbyboer en huisdieren.
  Het is wel duidelijk natuurbeheer zonder jacht kan en gaat niet lukken in Nederland.

 • jordi 1455

  Ik geloof niet al die linkse propaganda dat een wolf ongevaarlijk is, de geschiedenis heeft vaak genoeg bewezen dat de wolven gevaarlijk zijn, want tussen 1580 en 1830 zijn er in Europa al 3069 mensen gedood door wolven. De laatste 3 maanden zijn er al 4 doden gevallen door wolven wereldwijd.

 • J@gertje

  Blabla,
  Als er een TEveel aan wolven komt in Nederland gaan we ze echt niet afschieten.
  Het komt niet verder dan een jarenlang durend gewauwel over het wel of niet toestaan van afschot.
  Een simpel voorbeeld hiervan is het ganzenprobleem.
  Dus jij denkt dat we hier ook nog eens op de komst van wolven gaan zitten te wachten?

 • Romeijn

  Ja jordi 1455, dat is allemaal 'onweerlegbaar' gedocumenteerd. Men wist toen ook precies hoe een moord in de schoenen van wolven geschoven kon worden. In het begin van die periode leefden er ook nog oerossen. Hoeveel mensen zijn de laatste drie maanden door koeien doodgedrukt wereldwijd? Hoeveel mensen zijn de laatste drie maanden door varkens opgevreten wereldwijd? Hoeveel mensen zijn de laatste drie maanden van een keukentrapje gevallen wereldwijd?
  Als je het allemaal zo goed bijhoudt zou je dat ook moeten weten.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Romeijn

  @abtje: j@gertje zal geheimzinnig blijven doen; zijn adres krijg ik dus nooit.

 • abtje

  Geef ik hem groot gelijk in...
  Ik heb toevallig wel een hele goede band met onze jachtbeheerder. Die mensen zijn drukker met de natuur dan jij vanachter je toetsenbord. Dag en nacht zijn ze bezig om alles in goede banen te leiden en het geweer hebben ze maar enkele dagen per jaar bij zich. Dus waar jouw antipatie vandaan komt.
  Beheren is veel en veel meer dan af en toe een keer de trekker overhalen.
  Als dat de drijfveer is werden ze wel lid van een schietclub, kunnen ze iedere dag schieten, maar dat moet je willen inzien...

 • Romeijn

  De kop van het volgende artikel in de Boerderij:
  - Met zekerheid zijn er meer dan één trappen in Nederland. -
  Men vraagt zich af wat te doen als er nog meer trappen bijkomen.
  'Er sterven ongeveer 2.000 mensen jaarlijks na trap ongevallen.'
  Jagers stellen voor om in elk geval de Grote trappen af te schieten. Keukentrapjes kunnen vooralsnog ongemoeid blijven...

 • abtje

  Als ze die trap voor je kont maar handhaven :-)

 • trijnie

  Wat een drukte om iets, een wolf, die er niet of nauwelijks is.
  Laten we eerst maar eens afwachten, kan me niet indenken dat een wolf hier in dit enge, over bevolkte landje wil wonen. Misschien in de OVP?

 • jordi 1455

  @Romeijn bij 1000 gevallen stond vast dat het slachtoffer hondsdolheid had gekregen, overigens een wolvenbeet laat wel zijn sporen na.

 • Romeijn

  Knap, jordi 1455, van die 1000 schuimbekkende mensen hebben we nu zeker nog steeds de beschikking over de laboratoriumuitslagen van vóór 1830. Dat ze toen konden vaststellen dat het schuimbekken ('honds'dolheid) door wolven veroorzaakt werd en niet door een beet van honden of andere dieren was al erg ver gevorderde wetenschap. Valse honden hadden in die tijd ook een geheel afwijkende kaakbouw. Laten we het maar op boerenlogica houden...

 • jordi 1455

  @Romeijn jij hebt echt een balk voor je hooft, overigens valse honden hebben geen afwijkende kaakbouw . Overigens men wist in de middeleeuwen al van het bestaan van hondsdolheid dat was 1 van de reden om de hondenbelasting in te voeren. Overigens zijn de symptomen van hondsdolheid wel zichtbaar.

 • g.g

  wil je een natuur houden in nederland metdiverse soorten dan zul je als mens moeten ingrijpen. Doe je dat niet dan zul je jaren krijgen met veel van de ene soort en dan weer jaren met veel van de andere soort.de Wolf in nederland lijkt me geen succes. we willen de dinosaurius toch ook niet terug.

 • g.g

  en de dinosaurus ook niet.

 • Boer koekoek

  die wolf hebben ze gewoon illegaal vervoerd dood of leven geen idee,een vos doet ook zulke dingen,maar dit natuurlijk leuker nieuws,

 • dzik

  Ga eens praten met de werkelijke burgers o.a de boer in landen waar de wolven werkelijk leven en thuishoren.
  Schrikbarende verhalen, wolven alarm in div dorpen moeten een redelijk veiligheid garanderen.
  Nederland is helemaal de weg kwijt.

 • geintreseerde

  Natuurbericht ‏

  Fruitvlieg rouwt ruim 4 uur bij dode partner en sterft

  als de wolf dat ook maar doet dan is er nog én kans

  groetjes

  jager in hart en nieren

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • klaasschaapman

  De wolf uit de heimat
  verlegt zijn jagerspad
  en komt zo ons landje binnen
  wellicht vind hij hier garen
  om te spinnen.

 • geintreseerde

  al die schapen met vijf benen daar is hij gek op de andere laat hij met rust

 • ed12345

  Bison jij en ik hebben de wolven van dichtbij gezien en hun manier van jagen
  en ter toelichting voor de andere lezers ,niet in de dierentuin.Jij en ik weten dat ze net als mensen en andere dieren . ,er zijn er die niet terug gaan als je dichterbij komt anderen gaan rustig weg.Agratax meestal zitten we op dezelfde gedachten lijn maar nu ben ik het toch niet met je eens ,als er maar genoeg schapen of kalveren zijn gaat vroeg of laat de ezel er aan .

 • PetervanKempen

  Als er echt veel wolven komen , zullen ze snel aan nederlanders gewend raken en stadkindjes pakken, naast hun standaard gemakshap: schapen.(en bevers??)
  Het is treurig hoe sommige verdwaasde zielen als #1 denken dat met een predator als de wolf de natuur en de dierenwereld in ons dichtbevolkte land zichzelf redt.'Deskundige': Wolven eten bij voorkeur reeen. Schade cijfers door gepakte schapen en ander vee in Frankrijk en Duitsland, over Noorwegen en Zweden te zwijgen, zeggen iets anders. Dacht dat daar veel meer natuur was, met wilde dieren die die wolven 'bij voorkeur' eten. Moet er niet aan denken, gesocialiseerde wolven in ons land met al die sappige 'Kippies' onderweg in hun geitewollen sokken. Kippie, je bent een ezelin, en Geitewol lokt wolven enorm aan. Ga 's avonds maar geen natuurwandeling doen!

 • jehanvankroaks

  Het antwoord van wel géén wolf in Nederland, ( klik op link hieronder) ik zeg we gooien eerst Geen jacht meer, en dan kippie hebben ze nog niet genoeg gehad dan is Geen jacht meer aan de beurt .... etc...

  http://www.youtube.com/watch?v=rAaL1pO3qAw

 • wvb

  Het gaat net als met de dassen eerst een paar dan veel en veel schade aan gewassen die nooit helemaal vergoed word ( eigen risico) en kijk in Engeland wat een ernstige ziektes ze veroorzaken,volgens mij is hier geen plaats in ons ecosysteem voor wolven.

 • Romeijn

  Vertel mij eens wolvenkenners: waar in Nederland komen de meeste ziektes binnen en welk dier neemt ze mee?

 • Bison

  ed12345 Ik zit smak tegen een groot natuurgebied aan en zie er genoeg. mijn ervaring met wolven heeft me geleerd dat wolven erg uitgekookt zijn en de mens zoveel mogelijk ontwijkt en zeker als er een paar keer op geschoten is ze veelal s'nacht gaan jagen.
  Een eenzame wolf is vaak een hongerige wolf en kan gevaarlijker zijn dan een roedel.
  Wolven zijn doorgaans geen probleem in de zomer en vroege winter als er wild genoeg is maar als de sneeuw dieper word zoeken ze net als de herten en moose vaak de farms op en kunnen er goed schade doen onder het vee en ze laten zich echt niet gauw te grazen nemen.Vaak is de enigste oplossing een karkas te vergiftigen in de hoop dat ze erop terug komen en eraan kapot gaan.

  Een paar jaar geleden hadden we een strenge winter en toen ik een keer s'ochtends opkwam en de hond(yellow lab) buiten wou laten omdat ie zat te piepen en ik dacht dat hij nodig moest. Toen ik de deur open deed zaten er 3 wolven mager van de mange voor mijn deck op het gazon te wachten(ze hadden blijkbaar trek in hond), Ik gaf een yell en normaal zouden ze het rit aannemen maar deze hadden andere plannen en lieten de tanden zien en kwamen naderbij.
  ik deed de deur dicht en greep het geweer dat altijd geladen aan de balk hangt en opende de deur, voor ik aan kon leggen waren ze al om het huis verdwenen. Ik heb zo het idee dat ze wel meer buskruit hadden geroken.

  Een ezel werkt wel tegen coyotes maar niet tegen wolven.

 • eire

  Eng om te lezen. Het merendeel van de lezers denkt alleen aan doden. Te veel ganzen? Afschieten. Een enkele wolf in Nederland, misschien twee? Afschieten. Vos in de buurt? Afschieten. Om niet te spreken over het vee dat ze al richting het slachthuis sturen. Macabere instelling. Maar dat zullen wel mijn 'emotionele' gedachten zijn, het stokpaardje voor iedereen met enig gevoel.

 • Bison

  PetervanKempe heeft gelijk.
  eenzame wandelaars s'avonds in de bossen of langs een bosrand lopen groot risico.
  Kinderen op weg van en naar school ook.

  Als er hier wolven gesignaleerd werden namen we geen risico en brachten we de kinderen met de auto naar de schoolbus aan het eind van de driveway,mijn driveway is bijna een kilometer lang, normaal liepen ze erheen.

 • jehanvankroaks

  en als ze nog niet genoeg hebben gehad dan moet eire er maar aangeloven......

 • bappie

  Als er al wolven hier zijn,zijn er maar 2 goede opties,afschieten of dood rijden,
  dat ongedierte.

 • Zippie

  Daar ben ik blij mee dat Tegels Blij is dat de wolf weer terug is in Nederland.
  Ik stel voor dat deze Tegels alle schadelijders persoonlijk tegemoet komt, met zijn eigen portemonee.
  Ben benieuwd of hij dan ook zo'n grote bek heeft.

 • ed12345

  Bison hier zitten er wel wolven vooral s'winters komen ze over de Ottawa rivier
  net zoals je zegt ze zijn slim en in groeps verband kunnen de meeste prooien wel aan Er zitten hier veel kayoties maar die zijn de laatste dertig jaar veranderd van een magere kleine herder tot een behoorlijk wat groter en robuuster dan een herder waarschijnlijk kruisingen met de timberwolf
  Zoals je weet zijn kayoties meestal met z'n tween vadaar denk ik dat een ezel de koyaties weg kan houden Een paar jaar geleden was ik aan het spuiten en liep er een wolf telkens een spuitspoor verder met me mee maar in het graan zag je hem niet volgende tank toch maar even geweer mee genomen Net zoals je zegt s'winters is het wat gevaarlijker zo als al eerder geschreven 'n nacht aan het sneeuwploegen op een weg door het bos breekbout vervangen met dat gehuil om je heen en zo af en toe die ogen in het donker is niet zo'n rustig idee

 • theokemme

  allemaal afschieten.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • andreminka

  Nederland is al te vol , dus nu ook nog wolven
  Gewoon opruimen die handel

 • PetervanKempen

  Beste Romeijn,
  Je relativerende opmerkingen zijn best to the point, maar ik denk dat je wel voelt dat de rek er bij boeren ten opzichte van natuurliefhebbers en geitewollen sokken uit de stad er uit is. Dat komt, omdat dat volk alleen maar dieren wil huggen en geen verantwoording wil nemen voor het beheer en dus ook leven of dood. Vandaar die felle reacties,wees nu eerlijk, de rekening voor voorkeuren van kippie en co voor een paar knuffelwolven in nederland gaat toch altijd over de rug van de boeren? Voor een boer is een natuurterrein naast zijn bedrijf een grotere bedreiging van zijn onderneming en winst dan het weer. Zou niet zo hoeven zijn, als natuurbeheerders SAMENWERKEN met hun buren. Helaas, het falen van G7 om zelf beheer op ganzen te voeren geeft wel aan dat dat niet zo is en ook nooit zo zal worden.

 • Geen jacht meer

  De wolf zou geweldig zijn, wat een aanwinst voor de natuur, het maakt de aanwezigheid van dierendoodschieters, jagers dus, volledig overbodig. Mensen als jagertje worden omgetoverd in een wassen beeld. Hun schiettuinen worden gesloten en vervangen door gronden waar ecologische processen hun gang kunnen gaan. Onze koning kan zijn jachtgeweer in twee stukken slaan, we gaan een rijke toekomst tegemoet. WOLF wees welkom in een JACHTVRIJ NEDERLAND. Jippie!!

 • minasblunders1

  Goed gesproken Peter. Het probleem is dat in dit land de bomen lange tijd tot in de hemel groeiden en hebben we kapitalen uitgegeven aan allerlei luchtfietserij. Deze luchtfietserij is een cultuur op zich geworden. Nu de luchtbel, waar dit 'kennisland' op gebaseerd is leeg begint te lopen en waar al die hobby's uit betaald werden, zal het niet tot die botte koppen doordringen dat het uit is met de pret. Dat we voorlopig nog wel even met de laatste stuiptrekkingen te maken zullen hebben is dan ook niet zo raar. Men beschouwd het immers als verworven rechten.

 • minasblunders1

  Oh jee, beschouwd moet natuurlijk beschouwT zijn!

 • Prinsheerlijk

  Als we nu eerst even inventariseren wie in Nederland de wolf terug wil hebben,en deze mensen tekenen even een contract dat ze alle te verwachten schade vergoede,dan val je niemand lastig met dit volgende probleem na ganzen en de vos.

 • barneveldsei

  Wolf inzetten om de ganzen te bestrijden rond schiphol.

 • Jan Arthur

  Leven we niet in een te overbevolkt gebied om Bor de wolf en Loewieke de vos toe te laten? Ik denk het wel.
  Lijkt de Fabeltjeskrant wel! Hihi

 • Zetteke

  SHOCKEND !

  De onginformeerde reacties van de zo trotse en verongelijkte agrarische sector..
  Begrijp me niet verkeerd .. niet alle ! Maar veel reacties doen je broek op de
  enkels belanden.. 'Afschieten' , 'Kinderen onderweg naar school' , 'Afknallen' .. geen enkele reactie op de zeer juiste beschuldiging dat veel oh zo heilige agrariërs (verdienen de naam niet eens) er geen enkele moeite mee hebben dieren in onze natuur te vergiftigen en af te knallen .. .. want dat scheelt weer een kip.. Ik word inmiddels kotsmisselijk van al die 'boze' boeren enzovoort die moord en brand schreeuwen als een vos een kip pakt.. of nee .. nog niet eens aan de hand maar tsjee wellicht straks een schaap door een roedel (???) wolven.. , alsof dat snel gebeurt.. Investeer in een gvd goed hek, maak een fijne afrastering.. en kap met het wijzen naar zinnige mensen die
  wellicht wel een hart hebben voor alle ! dieren in ons land.. Hoef je ook.. (je vat het niet) roofvogels ! te vergiftigen etc.. nogmaals het is een percentage idioten on de agrariërs die te dom zijn om te poepen.. waar wel ZO schrikbarend dom dat het pijn doet.. KOOP EEN HEK! duur? jazeker , maar dan heb je ook wat.. Ik neem nog een Grenadine rood..

 • Mels

  Zotteke is duidelijk die kip zonder kop die liefst alle voedsel importeerd tegen megaprijzen. Mooi een complete winstgevende sector op de handelsbalans om zeep helpen. Wees jij even een van de ondertekenaars die de schade door deze rovers mede vergoeden. Helaas zal je dit niet doen ben ik bang.....

 • Mozes

  Zetteke, hoe slagen wij erin om de wolf in het dicht bevolkte Nederland mensenschuw te houden? Zodra hij zijn mensenschuwheid heeft verloren wordt hij gevaarlijk.

 • Zetteke

  Ach Mels toch.. Jij Grapjas .. Zotteke .. haha .. mijn dijen zijn beurs hoor..
  Welke toekomstige schade doelt U op precies? Die van horden wolven die uw sector immense schade toe gaan brengen.. Kip zonder kop.. U bent me er eentje.. rovers.. no less.. U leeft in het Siberië zo'n honderd jaar terug..
  Doe niet zo naïef zeg..

 • Zetteke

  En Mozes,ik denk dat U daar een goed punt heeft, maar dat juist daarom het niet zo'n vaart zal lopen.. Wolven die de juiste leeftijd hebben bereikt worden solitair.. op zoek naar een plek om hun eigen roedel te beginnen als ze geluk hebben.. dan is Nederland een koude kermis.. Een kalf , schaap of wat pluimvee .. ja .. dat loopt een zeer klein risico , maar verwaarloosbaar..
  Ik denk dat zoiets idd her en der zou kunnen gebeuren.. maar zo zeldzaam dat een anti-campagne tegen de wolf alleen maar weer een heksenjacht wordt ..
  Eigen maatregelen en gezond verstand zijn veel veel beter dan het onmiddellijk actie ondernemen tegen de wolven die per toeval het dichtbevolkte NL bereiken aan te vallen.. Komend van het platteland weet ik dat acties tegen roofdieren , die volgens sommige boeren meteen bestreden moeten worden , kijk naar de roofvogels en het aantoonbaar belachelijke afschieten en vergiftigen van vossen, marters, buizerds etc gaat om geld.. niets anders .. Neem zoals elke sector je verliezen en deal with it.. Het bijna systematisch vervolgen van roofdieren om een zeer kleine kostenpost te elimineren is in mijn idee arrogant, sneu en hebberig.. De natuurlijke functie van deze dieren is onnodig overgenomen door zogenaamde natuurbeschermers met een fetisch om te schieten.. en dat is naast kwalijk ook heel erg... Het platteland equivalent van overbevissing zou je kunnen zeggen..

 • abtje

  @Zetteke Komend van het platteland ben je toch ergens de realiteit kwijtgeraakt. De roofvogels die vergiftigd worden gebeurt uiteraard door boeren, wie anders heeft daar belang bij? Ik als melkveehouder ben zeker hoofdverdachte. Al sie postduif houders en vogelkwekers in achtertuinen zijn burgers en zijn iotgesloten van verdenking. die werken niet in de landbouw.
  En dat de weidevogels verdwijnen door vossen en kraaien, eksters gauwen en ooievaars en buizerds is ook onzin, komt door de maaimachine, wat jij.
  Nee, zelfs mensen met vijvertjes weten dat de vissen in hun vijver niet weggehaald worden door reigers en aalscholvers, nee dat komt waarschijnlijk door de amoniakemissie.

 • Drëke

  Het is wel makkelijk om dieren te houden als andere mensen deze te eten (land-akkerbouwers)geven kijk naar het wild zwijn breken alles af en vernielen gewassen maar als er betaald moet worden is er niemand thuis deze beesten zijn al zover dat ze niet meer mensen schuw zijn, zo zal het ook gaan met de wolf ,er is gewoonweg geen plaats meer voor zo'n grote dieren,het beleid is dusdanig dat er dadelijk helemaal geen wild meer zit,de vos vangt alles weg de kraaien en eksters halen alles weg ook het jong gevogelte valt ten prooi aan roofvogels zoals de patrijs, het is lang geleden dat er een slag patrijzen opvloog met het grasmaaien zo ook met de jonge hazen de vos heeft deze allang mee naar zijn nest

 • agratax2

  Als onze Canadese vrienden gelijk hebben, dan is eenvoudig wachten op enkele verdwaalde wolven, die in West Nederland gaan stuinen in de steden en de wandelbossen aldaar met alle gevolgen voor de schoothondjes en de kampioens kippetjes, is het snel gedaan met het gewouwel over beschermen etc. Maar zolang we als boer de roedels blijven voeren met schapen, kalveren, dode biggen etc. zal de beschermdrift in Den Haag zijn hoogtij vieren. We weten dat de damherten in de duinen beschermt waren, tot dat de tuintjes van de rijken er aan gingen, toen was afschot mogelijk, met de wolven zal het netzo gaan.

 • eire

  Laat me niet lachen, Beerjunior. Boeren die de natuur onderhouden? Ze zullen er vast zijn, maar daarvan reageren er maar weinig. 'Natuur onderhouden' betekent bij velen van jullie het afschieten van alles wat beweegt. Onder het mom van 'beheer', dat wel.

 • ongedierte

  als de wolf zich hier denetief gaat vestigen en net zo beschermd word als de steenmarter zal straks al het vee weer op stal gezet worden en dit is toch net wat iedereen niet wil

 • Mozes

  Agratax1, ik kan ook nog wel een voorbeeld noemen. Al decennia worden boerderijen overvallen door dieractivisten met bivakmutsen. Nog nooit is er iemand gepakt. Het had geen prioriteit totdat er auto's van beurshandelaren in brand werden gestoken. Plotseling kwam het dieractivisme hoog op de lijst van de AIVD.

  Zetteke, je gaat niet in op mijn vraag. Als de wolf zijn schuwheid voor de mens verliest is hij een gevaar voor de mens. Hoe gaan wij daar mee om? Je vertelt dat wij een bepaald verlies aan vee moeten accepteren maar dat is mijn vraag niet. Welk gevaar voor de mens moeten wij accepterern?
  Ik heb een tijd terug filmbeelden gezien van problemen met wolven in Canada. Men had in de buurt van een stad een vuilnisbeld waar wolven op af kwamen en zo gewend raakten aan de geur van de mens. Deze wolven bleken zeer gevaarlijk voor de mens te zijn geworden.

 • trijnie

  @bison en Ed wat wonen jullie daar heerlijk in de rimboe, een mens zou er jaloers op worden. Zelfs het sprookje van Roodkapje en de boze wolf zou je daar nog geloven. Als ik mijn leven over mocht doen........

 • Mozes

  Dan wou je wel Roodkapje zijn?

 • Zetteke

  Flauw , Abtje.. en weer het vingertje dat IK de realiteit kwijt zou zijn geraakt en niet diegene die hoog van de toren blazen over het niet bestaande of verwaarloosbare 'gevaar' .. .. Maaimachines ? Echt joh.. Ik zou graag willen dat je me ietwat hoger inschatte dan dat.. Ik ben namelijk geheel niet! een boerenpester of agrariër-prikker .. geloof me..
  Je vervolgt door absolute onwaarheden aan te dragen over de overtrokken moordlust van de vos.. 80% katten btw.. En patrijzen zijn verstandig.. live and learn.. beter niet opvliegen dan een kleipiemelige jager met een knalpot die meteen schiet.. nee.. Ik ben het hartgrondig met U oneens..

 • Mozes

  Of liever de grootmoeder?

 • Zetteke

  Mozes? Denkt U nu werkelijke dat de wolf .. solitair.. want voor roedels is geen plek.. een gevaar vormen voor de mens? Je brengt Canada ten berge.. CANADA ! .. in werkelijk he le maal niets lijkend op onze infrastructuur en situatie.. die ene verdwaalde wolf is net zo'n bedreiging voor de mens als van een ladder vallen, iets verkeerds eten of een auto ongeluk ... zoals ik al zei .. verwaarloosbaar! .. stelt U niet aan .. boeren , burgers en buitenlui!

 • Mozes

  Die ene verdwaalde wolf die volop reeën kan eten zal nog wel gaan. Maar als er meerderen komen, het wildbestand afneemt, sommige wolven door gebrek aan territorium dichter bij de mens moeten leven en daar aan gewend raken ontstaat er een probleem.
  Gezien de handelswijze met de ganzen en de Oostvaarder Plassen zal dit niet eerder onderkend worden dan dat er doden zijn gevallen.

 • Zetteke

  @Mozes .. Dat is nu precies de bangmakende overtrokken reactie die ik dus absoluut onzin vind.. 'tot er doden zijn gevallen' .. we kunnen rustig aannemen dat roedels niet voor zullen komen, of heeeeell sporadisch .. de mens .. ook 'schoolgaande kinderen' hebben meer kans zich dood te hoesten dan ook maar ooit een wolf te zien.. ..nonsense..

 • jordi 1455

  @Zetteke Canada is dunbevolkt en daar zijn al confrontaties met wolven, aangezien Nederland dichtbevolkt is zullen confrontaties met wolven onvermijdelijk zijn.

 • abtje

  @Zetteke Zodra je begon over roofvogel afschieten en vergiftigen en het bij de boeren op hun bordje legde was je mij kwijt als serieuze discuseerder.
  Lijkt me niet zo vreemd, vooral ook omdat je het behalve flauw vind er verder maar over zwijgt.
  Als je dingen roept mag het wel enige vorm van realiteit hebben en niet ongefundeerde onzin.

 • Romeijn

  Bedankt voor de aflossing Zetteke. De boerenregel van 'eerst zien en dan geloven' is er bij deze heren helaas niet bij. Ik vraag mij af ook of het wel echte boeren zijn. Die hebben hier helemaal geen tijd voor.

 • Jan Arthur

  Zetteke, als het kan, zullen we een lief wolfje in je tuin plaatsen. Effen zien welk geschrei we dan lezen!

 • Zetteke

  @Jordi .. precies .. maar dat verschil maakt gevaarlijke interactie met mensen hier!! dus zeer! onwaarschijnlijk .. komt er niet van.. Een uitgestrekt Canada .. zooo groot .. vergelijken met NL is niet heel slim.. laat ik het zo zeggen ..

  En @abtje ' kwijt als discussieerder ? ' .. omdat ik vanuit mijn omgeving wist en weet dat dat wel degelijk vaak op het boerenbordje gelegd mag worden? .. Of is dat onzin.. feiten en zo , en zijn het niet? de boeren en omgeving die dat doen.. ? Is het gewoon een foute hobby van wel meer bevolking? .. ongefundeerd ? zeg je.. verklaar je nader en zeg me waar ik zo fout zit ? Ik denk dat jouw realiteitszin wellicht afstelling behoeft..

 • Bison

  Zetteke of Zotteke(hoe je het maar hebben wilt)je he gelijk dat je het wijdse licht bevolkte Canada niet met dat mierenhoopje Holland kan vergelijken.
  Hier is zat ruimte voor predators zoals beren wolven en cougars en deze predators geven bij tijd en wijle hier ook problemen omdat de mens steeds verder in hun leefgebied doordringd. En hier zijn maar 35 million inwoners en de 3/4 van de landmassa is onbewoond
  Als deze roofdieren in dicht bevolkte areas komen rondneuzen worden ze gevangen en relocated naar afgelegen gebieden of afgeschoten.

  Hoe will je nou in gods naam zoeits in het vat gieten in een kut landje als nederland met 16 million mensen op een kluitje??????.
  Waar zijn de afgelegen gebieden daar??

 • Geen jacht meer

  Zetteke: geweldig, zo denk ik ook. Bovendien si het de waarheid. Wat stonden ze weer te knallen op eenden 15 aug. j.l., om ze te beheren......Nee, om te zoeken naar een orgasme wat ze thuis niet meer meemaken. Boerenwijsheid???? Dat was vroeger bij boeren die wel rekening hielden met de natuur. Nu staat boer gelijk aan schietende ..........(vul maar in) Alles moet dood bij die kwibussen. Gelukkig komt de nieuwe natuur wet. Afgelopen is het met onnodig dierenleed, opzouten die oude prostaat-druppelaars. Leve: EEN JACHTVRIJ NEDERLAND.

 • Elevage

  helemaal bovenin nr 2: hij acht het niet onwaarschijnlijk dat er niet meer wolven zijn in Nederland.
  '' on' betekend Niet, dus eigenlijk staat er niet niet waarschijnlijk.
  kortom er staat: hij acht het waarschijnlijk dat er niet meer wolven zijn in Nederland.
  En die 2 wolven: dat is er 1 uit diepvries van China (net als die kerstkonijnen niet van echt te onderscheiden ;-) en die andere is waarschijnlijk een pitbull-terriër die slecht is afgericht/opgevoed. Want dat is alleen gissen op basis van een foto.
  Komkommertijd!!!! Laat je niet gek maken.
  En als ik wolf was ging ik lekker in de bossen in zuid-duitsland wonen en niet in Nederland waar op ieder vierkante meter een slimpie staat met een stuk brood voor een wild zwijn...............

 • jordi 1455

  @Zetteke lul geen onzin, Bison zij al dat die beesten levensgevaarlijk zijn en hij spreekt uit ervaring, overigens willen we ons vee beschermen.

 • Geen jacht meer

  Nog vergeten: we gaan hier eerder dood van de blubberstank van die varkensboeren, met 2 mercedessen, dan van de wolven. Leve een jachtvrij Nederland.

 • Zetteke

  @Bison .. Precies ! I rest my case .. Ongewild misschien , maar precies waarom we dus geheel niet bang hoeven te zijn voor een roedel of een beer.. een solitaire wolf op doortocht kost wellicht een kip ...

  @Jan Arthur.. Zo'n stompzinnige opmerking .. Ik kan alleen zeggen .. ga fijn nog even buitenspelen en dan naar bed .. EI..

 • Zetteke

  Ik lul geen onzin @jordi .. helemaal niet zelfs.. lees eens goed terug en vertel me waar ik poep praat? .. die beesten .. nog niet eens vastgesteld in ons land, worden weer bij voorbaat als kwaad gezien en moeten dood! .. volgens jouw redenatie.. en .. als ik ergens jeuk van krijg is het wel 'we beschermen ons vee' gehuil.. Koop gvd een goed hek, bouw een beter kippenhok.. doe je f'n stal beter op slot.. maar schuif het NIET af op de roofdieren , die al bijna door de sector zijn uitgeroeid .. goedkoper dan investeren in betere huisvesting.. Idioten die aalscholvers afschieten omdat ie ook zo'n zin heeft in paling.. Ik word echt pissed off over dat vingertje van jullie snappen het niet .. hekken zijn zo duur.. .. Dat Jordi is pas arrogant en dom .. DAT is pas 'onzin' .. Solitaire wolven een echt gevaar.. tsss .. doe eens onderzoek , denk eens na voordat je me beticht van onzin.. ..

 • Biggemans

  DE Wolf maakt jullie hollanders goed bang . 112 reacties .

  112 is toch het alarmnummer daar

 • geintreseerde

  ja ja maar het is echtwaar en veel wolven in schaapskleren kijk maar naar milieuregels en het nieuwe geloof economie

 • Jan Arthur

  @Zetteke, een volledig verkeerde opmerking van u! U bent ook zo'n type om anderen met de problemen op te zadelen. Als het maar niet bij u is. in mijn ogen ben een groot egoistje! En nu ga ik buiten spelen!

 • trijnie

  Mozes, die wolvenmaag is me te donker en die grootmoeder is al zo oud en ziek, nee ik hoop dat ik nog een poosje mee mag maar dat wonen in een ruig land met zoveel natuur dat lijkt me heerlijk. We waren pas in de highlands van Schotland nu ze mochten me, wel samen met m'n maatje daar zo ergens weg stoppen in de middle of nowhere. Ik zou er goed tegen kunnen de stilte, de ruimte, de ruwheid van het landschap. De prachtige wilde bloemen, de rotsen, ik ben er nog helemaal vol van, heerlijkAls ik hier bezoek krijg van mensen zeggen ze weleens: je woont hier wel afgelegen, nu 10 km verderop heb ik de bib, de kerk, de vereniging en de winkels bij de hand, als je dat afgelegen noemt.......

 • jordi 1455

  @zetteke ga jij dat dan betalen? en als er dode gaan vallen, betaal je dan de nabestaanden. Overigens kom ik met feiten maar dat kan je niet inzien, omdat het haaks staat met je idealisme. Overigens als je wilde wolven wilt zien verhuis dan maar naar buiten West- Europa of ga naar de dierentuin daar kun je ze ook zien.

 • trijnie

  @fonsmerckplas dat is een goeie, ik lig zo nu en dan in een deuk en dat allemaal om een beest dat nog komen moet , het zou anders wel goed zijn. Dan kunnen de wilde zwijnen, ganzen en reeën op een natuurlijke manier geëlimineerd worden. En als er niet meer genoeg te vreten is, zegt men, worden het er vanzelf minder, hoewel ik bij dat laatste mijn vraagtekens zet.
  Als ze vanzelf komen, heb ik er geen moeite mee maar ze moeten ze niet uit gaan zetten zoals die korhoenders. Ik heb er moeite mee dat er in de natuur teveel wordt gestuurd.

 • super

  in cape breton in canada vorig jaar een toerist dood gebeten door een coyoty. die zouden ook beng zijn voor mensen net als the wolf.
  mijn veearts liet zijn hond uit for hij naar bed ging ,de hond kwam niet meer terugthanks to the coyoty's.ze gedragen zich net so als wolven

 • Knipko

  Het is net Den Haag, de politiek zijn ook hongerige wolven.

 • Zetteke

  Het is bijna geestig --> '@Zetteke, een volledig verkeerde opmerking van u! U bent ook zo'n type om anderen met de problemen op te zadelen. Als het maar niet bij u is. in mijn ogen ben een groot egoistje! En nu ga ik buiten spelen!'
  Werkelijk ? Om met U en anderen te spreken zouden we ons dus zorgen moeten maken over het aanstormend gevaar van de wolf.. die blijkbaar korte metten maakt met ons kroost en de veestapel zal decimeren ? Ja.. ja.. goed ..
  Als het maar niet bij mij is.. vind ik het volgens uw redenering wel best..
  juist.. nou dan zijn we zonder feiten uiteraard wel uitgepraat Jan Arthur.. het zou overeenkomen met de traumahelicopter die theoretisch op iemand hoofd zou kunnen vallen.. en als de hemel naar beneden stort hebben we allemaal een blauwe hoed..

 • Zetteke

  en dan de empathie van Jordi , nu al bevreesd voor de enorme hoeveelheid wolf-slachtoffers die zoude kunnen gaan vallen en de gevolgen voor die arme families.. .. ook weer geheel gebaseerd op niets.. alsof die zeldzaam op doortocht wolven het liefst mens en het liefst kinderen op het menu heeft staan.. en Super .. 1 coyote en een vreselijk drama.. kan maar zo .. allemaal afknallen dan maar om als boer en mens zo goedkoop en comfortabel mogelijk te leven ? Het is duidelijk.. niet schijnheilige bescherming van de mens is het devies , maar geld.. geld .. geld en nog eens geld.. Schijt aan de natuur, schijt aan leven.. maar indekken, afschieten en laughing al the way to the bank.. .. Ik heb grote mooite die schijnheilige 'argumenten' serieus te nemen.. Als .. ALS de wolf oprukt , moet je maanregeleten nemen , de dieronterende paranoia die meteen genoemd wordt is sneu en tekenend .. .. wederom geld.. geen dieren liefde , geen middenweg.. geld.. De agrarische sector laat soms weer zijn ware gezicht zien.. .. Walgelijk.. niets meer niets minder.. en Canada.. kom op zeg.. ! doe normaal.. kan je niet eens serieus nemen in zo'n 'discussie' • Jan Arthur

  @Zotteke, het jeukt een beetje zeker, of doet het al pijn?

 • Zetteke

  Reageer eens inhoudelijk en doordacht Jan Arthur .. i.p.v het 2 klas niveau van lekker puh! (Zotteke) .. Nou.. lachen met jou.. doe eens niet zo ongelooflijk kinderachtig en draag eens bij .. Anders is enige reactie of aandacht aan je idd totaal futiel.. Bovendien zijn zelf je 'grapjes' al nietszeggend en inderdaad vreselijk flauw.. .. doe je best eens..

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • jordi 1455

  @Zetteke waarom zullen we jou serieus nemen met je dom gezwets, je ontkend harde feiten, wolven zijn niet zo lief als een tam hondje. Overigens hebben onze voorouders de wolven om een bepaalde reden het land uit gejaagd. Ze zeiden 10 jaar geleden dat de ganzen ook niet voor overlast zorgen, nu 10 jaar later zitten we met het probleem. Overigens willen we het beste voor ons vee.

 • super

  zetteke je bent van de zotteke
  de boeren proberen ook een snee brood te verdienen en de beesten goed teverzorgen en niet uit elkaar te laten schueren door wolven or coyotys

 • super

  zetteke,ik weet niet wat je doet om in leven te blijven maar je bent zeker geen veehouder.je bent een met een grote mond en weing daden die alles denkt te weten hoe veehouders moeten werken maar total geen idee heb wat een veehouder is

 • Zetteke

  Het ganzen verhaal is van een totaaal andere orde .. sterker nog , daar ga ik tot op grote hoogte in mee.. maar is in niets te vergelijken met het niet! bestaande eventuele 'wolvenprobleem' het feit dat het om individuen gaat en zeker niet om roedels wordt gemakshalve compleet genegeerd.. Nogmaals ik kom min of meer uit de sector en ben zeker ! niet een boeren pester .. far from it.. Zulle we de intense domheid om coyotes aan te halen als een stupide vergissing zien dan no is je idee dat wolven een daadwerkelijk probleem kunnen gaan vormen van de werkelijke zotten! FEITEN ! simpelweg FEITEN! .. google eens wat.. for fuck sake.. en het door super aangedragen snee brood.. ach gut.. lopen in juten zakken en droge korstjes righ.. heb je niet in de gaten dat je je belachelijk maakt met zulke vergelijkingen ? Het is simpel .. De minuscule hoeveelheid wolven die we eventueel zouden kunnen verwachten , zij geen ENKEL GEVAAR .. niet voor mens , hoogstens verwaarloosbaar voor vee .. Paranoide overtrokken geblaat van de sector .. indekken .. en niet zoals elke andere sector verliezen nemen in faveure van inheemse fauna.. Ik ken genoeg boeren en telers die het hartstochtelijk met me eens zijn.. het is weer een schreeuwend klein percentage die de boel bij elkaar liegt en angst zaait om iets wat een voetnoot zou moeten zijn..

 • Zetteke

  Oh en Super .. veehouders! onder m'n beste .. en ze zijn het absoluut eens.. een sneue storm in een glas water.. maar fijn dat je weer iets aanneemt ..

 • trijnie

  Zetteke, hou er nu mee op anders slaap je vannacht niet, tegen mij werd eens gezegd dat je een dikke huid moest hebben om het op dit forum vol te houden. Deze mensen hebben nu eenmaal een andere insteek en andere belangen.Ook ik, een natuur mens sta niet te wachten op de wolf, we wonen hier zo klein, die wolf hier dat is niks, beest past hier niet. Trek het je niet aan en laat het los.

 • jordi 1455

  wolven niet gevaarlijk? dit geval klinkt zeer serieus
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF23052006_018

 • PetervanKempen

  Nederland heeft in EU vogelrichtlijn verdragen op zich genomen bepaalde aantallen ganzen in de winter in natura 2000 gebieden op te vangen.....Mooi.
  Het is nu 2013 en die 4 maal zo grote aantallen worden niet in de natura 2000 gebieden opgevangen: niet zo mooi. Wie betalen het gelag? de boeren die grasland hebben om die 'natuurgebieden' heen. Het is toch van de zottige dat een wens van natuurdwepers om ongelimiteerd ganzen op te vangen op boeren word afgewikkeld?
  Zo gaat het met vossen, kweken bij de natuurbuur en killen alle weide vogels bij de boer, , zo met aalscholvers, met kraaien , met roofvogels, alles ten koste van de rest van de dieren in het landschap en over de rug van de overige grondgebruikers , de boeren. Maar goed , boeren zijn immers gemakshalve voor links de schuld van alles? Moeten naast allerlei recreanten gewoon alle soorten fantasiedieren op hun land hun vee laten opvreten. Zo zal het gaan met wolven, bevers en andere hobby dieren die in de nederlandse infrastructuur niets meer te zoeken hebben maar met alle geweld in ons Land 'welkom ' zijn. Eindeloos gesoebat over wie hoeveel schade voor die linkse hobby betaalt zoals bij ganzen is het gevolg.

 • Zetteke

  Wellicht een wijs besluit Trijnie .. .. Ik vind het alleen jammer .. erg jammer , dat een uitzondering daargelaten reacties van zeer bedenkelijk niveau zijn.. ik viel en val niemand aan, ik probeerde slechts aan te geven dat men letterlijk in het geweer komt bij een voorlopig nog zeer theoretische mogelijkheid .. met flauwe grapjes en duidelijke onzin.. .. maar idd. dit 'forum' lijkt een campagne kanaal , geheel niet geïnteresseerd in de mening van anderen .. afdoen met platitudes en aantoonbare onzin.. en vooral vastgeroest .. ons kent ons.. .. dat is nogmaals jammer.. je zou verwachten dat op 'boerderij.nl' je een zinnige discussie zou moeten kunnen hebben over ter zake doende dingen.. Het zegt veel over de site zelf.. Pijp aan Maarten iig.. kritiek, vragen en meningen de nek omgedraaid nog wanneer je ze typt.. ... Es ist nicht anderes .. Cheers..

 • jordi 1455

  petervankempen als ze nooit aan die linkse hobby waren begonnen dan hadden we bijna geen begrotingstekort.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • gjh

  zotteke ik weet niet of je het weet maar er zijn nog nooit zoveel aanmeldingen voor een jagers cursus als heden dus wordt er veel geknald de komende tijd dit geldt ook voor @geen jacht meer maar ja die kan niet nadenken dus kan je het niet kwalijk nemen die vreet heel de dag wortels
  slaap lekker

 • mau

  @Elevage #108 : 't is toch ook echt wel effe aangepast door de auteur .
  Want als dat de bedoeling was , is dat woord 'zelfS' ervoor niet op z'n plaats ,
  dus onbewust een verschrijving .
  groeten , eleveur mau

 • Bison

  Het zal me eigenlijk niks vebazen als al de voorstanders van de wolf de gans de ever de vos (OVP niet te vergeten)etc etc geen direct economisch verband hebben met de agrarische sector en in de steden wonen en alleen aan zichzelf en hun twisted idea van sooo cool 'natuur terug in Nederland' denken.
  Bij de reacties of sommige van die figuren moet ik opmaken dat het hun ook geen ene kloot kan schelen wie er de dupe van is of word.

 • Mozes

  Zetteke, je zegt dat anderen geen feiten aandragen? Ik heb er op gewezen dat Nederland een zeer dicht bevolkt land is in vergelijking met landen waar men ervaring heeft met wolven. Dit lijkt mij toch een duidelijk feit. Vervolgens moeten we constateren dat men nergens ter wereld ervaring heeft met wolven in dichtbevolkte gebieden en dat dus niemand met zekerheid kan zeggen wat de consequenties zullen zijn van wolven in Nederland.
  Ik heb de indruk dat jij zelf niet met deze feiten om kunt gaan.

 • el

  Als boer kun je maar beter een jachtakte en geweer hebben, om ogedierte en ander gespuis van jou land te verwijderen!

 • Bison

  Het geweer is genoeg el,..ongedierte en gespuis vragen niet naar een jachtakte:-)

 • Jongescholte

  Nul is nul aldus het nul bestand volgens de wet.
  Schiet iedere wolf af die je ziet.
  Met of zonder voorstander er voor .

 • W Geverink

  Een paar weken geleden zeiden de experts nog dat de wolven in Nederland op herten zouden gaan jagen. Ahum… Mijn advies zorg dat je van die wolf afkomt.

 • Bison

  Jongescholte waar wou jij ze mee schieten dan,...een mud buks? ha

 • Beheerder
  Redactie

  Bij deze het verzoek om inhoudelijk te blijven reageren en niet te speculeren. Maak gebruik van feiten en laat vergezochte aannames achterwege. Alvast bedankt.

 • hvr

  Tja, reuze jammer dat dit soort discussies al snel verzanden in emotioneel gehijg en angstgekrakeel.
  Ik neem het niet aan maar het zou mooi zijn als wolven konden lezen: dan lieten ze het wel uit hun kop om bij zo'n stel idioten op bezoek te komen. Sowieso raad ik het de wolf af in Nederland zijn heil te zoeken, met dit soort figuren.
  En @Jordi 1455 ga je nu ook je auto verkopen? Of moeten we auto's niet gewoon verbieden? Allemaal het land uit? In het verkeer zijn namelijk de afgelopen tijd veel meer mensen omgekomen dan door wolven. Hebben we toch ook niet om gevraagd? Ik in elk geval niet.

 • cowsboy

  nu nog grote bruine beren hier in de bossen en paar krokodillen in de kikkerpoel, en voor de boeren is het hier toch een koude sanering lang leve nederland

 • mau

  dat vind ik eig best heel gortig van Beheerder#148 :
  dit hele artikel zelf is 1 en al speculaties en 0,0 feiten .
  Neem alleen de titel al , 'meer wolven' ;
  er is nog nooit 1 levende wolf aangetoond !

 • Mozes

  hvr, lees reactie #142 eens. Niemand heeft ervaring met wolven in dichtbevolkte gebieden. Ik kan niet op voorhand zeggen dat er ongelukken gebeuren en jij kunt niet op voorhand zeggen dat er geen ongelukken gebeuren. Wat we wel kunnen zeggen is dat we de ervaringen uit het buitenland niet één op één kunnen copiëren naar Nederland.

 • Geen jacht meer

  De wolf is de meest aangename nieuwkomer voor ons eco systeem. De wolf vervangt mensen zonder visie en inhoud.

 • W Geverink

  Hier is voor de wolven genoeg wild maar waarom zou je als wolf achter een hert aan rennen als je wat koeien al 'joggende' in de hoek van een weiland kunt drijven. Wolven zijn slim en houden van een gemakkelijke en veilige jacht. Ik ken mensen die persoonlijk volop ervaring met wolven hebben. Wolven in Nederland is als de kat op het spek binden.

 • Bison

 • boerrick

  Ben wel benieuw wat de voorstanders van wolfen zeggen als er koeien en schapen aangevallen worden, of zullen we dan niks meer van deze mensen horen.

 • Mels

  Dan hoor je dat je een beter hek had moeten aanschaffen. Zelf gelezen hier. Gaan we even rekenen om,100ha bv,af te hekken met 3mtr Herashekwerk. 1mtr in de grond en 2 erboven incl onderhoudscontract voor reparatie indien nodig?? Geen neptuuromoloog die hier thuisgeeft dacht ik zo.....

 • Mozes

  Boerrick, mijn zorg ligt niet bij koeien en schapen. Kan de wolf in het zeer dichtbevolkte Nederland met een zeer fijnmazige infrastructuur de mens voldoende ontlopen om zijn schuwheid te behouden? En wat gebeurt er als de wolf zijn schuwheid voor de mens verliest?

 • Mels

  Knapt trouwens wel op als dat gewauwel van zotteke uitgegumd is. Beheerder dank daarvoor. De rust is wedergekeerd.

 • Geen jacht meer

  @Mels: de rust zal pas wedergekeerd zijn als de wolf volledig geaccepteerd is door de agrarische wereld. Dus: dat duurt nog een paar generaties.......

 • W Geverink

  Nee hoor Anti Jacht, Als je zorgt dat de eerste generatie nederlandse wolven meteen wordt afgeschoten bespaard het de boeren een hoop schade en ellende en de belastingbetaler tientallen miljoenen Euro's.

 • Mels

  En ik denk dat dat zelfs eerder gebeurt dan door de gewone burgers,hoe zou het zijn als men niet meer zonder wolfzorgen op de camping kan staan of nog even `s avonds lekker luieren in het vondelpark,daar zal de wolf volgens jullie die het zo goed weten eerder naar toe trekken om gemakkelijk voedsel te kunnen scoren. Ik ben er niet zo bang voor,de loodpomp is gewillig......maar of den stadschenmensch er ook zo over denkt. Vee doe je makkelijk in de stal achter een deur,niet zeuren dat het vee niet of nauwelijks meer buiten komt he,maar die jochies van 10 en ouder hangen tot laat op straat,makkelijkere prooi is er niet. Let op,het is er eerder dan je denkt ALS ze zich hier al vestigen. O ja kom je nog ff ganzen uit mijn aardappels jagen want ik heb er niet om gevraagd?????

 • Mozes

  @geen jacht meer, de mening van de agrarische wereld doet er helemaal niet toe. Er is geen enkele politicus die zich daar iets van aantrekt.
  Waar het om gaat is de vraag of dagjesmensen zich nog wel veilig voelen. Al die mensen die een fietstochtje in het buitengebied maken. Al die mensen uit de buitenwijken van de stad die 's avonds gaan joggen in het buitengebied. Er hoeft maar één keer iemand aangevallen te worden en de hele stad roept om het bestrijden van de wolf.
  Dus nogmaals: kan de wolf in het zeer dichtbevolkte Nederland zijn schuwheid voor de mens behouden? En wat gebeurt er als hij zijn schuwheid verliest? En wat zeggen de mensen in de stad en de politiek dan?
  Dát is de vraag waar de toekomst van de wolf in Nederland vanaf hangt en niet de mening of het belang van de boeren.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Mels

  Met jacht heeft het niets te maken,enkel en alleen met het beschermen van eigen huid,in nederland past de wolf niet meer. Er wonen hier pvd 16,5 miljoen mensen op een speldeknop. Als je meent dat de wolf daar thuishoort hoor je zelf echt in een inrichting. Er komen gewoon ongelukken van en de agrarische sector zal dan de minste schade lijden want die bergt zijn dieren op,iets wat de consument JUIST niet wil. Dus zeg het maar,wat is belangrijker??? De wolf terug met alle ellende van dien of alle landbouwdieren 365 dgn per jaar in de stal. Weidemelk sorry mevrouw de wolf noodzaakt ons om de dieren op stal te houden,scharrel varken,sorry mevrouw de wolf noodzaakt ons om de varkens enz enz,en nou ophouden met stom lullen want je wilt het niet snappen. Wie is er nou geindoctrineerd en verknipt??? Wij niet hoor wij begrijpen de grote mensen wereld wel,neptuuromologen daarintegen hebben en groene waas voor hun ogen waarin zelfs de mens moet wijken voor een of andere geelgerande brulpad.

 • wullum

  Er zijn in nederland allang genoeg wolven

 • Mels

  Die zijn langs de stropdassenwinkel geweest zeker???

 • PetervanKempen

  Ik heb nog niets over de dna van de keutels in de polder gehoord............

 • Kieke

  Afschieten, de grond in spaaien En geen haan die er naar kraait

 • mau

  Mozes #163 vraagt zich af : ' kan de wolf in het zeer dichtbevolkte Nederland zijn schuwheid voor de mens behouden? '
  En dát is dan tevens dé reden waarom ie zich niet in NL komt vestigen ,
  tenzij er echt teveel in D of Fr/B zijn (tienduizenden) .

 • johannetje

  van al dat gepraat in allerlei commissies over wolven hadden wel al 100 zusters een jaar aan het bed kunnen staan.
  Kwestie van keuzes maken in geld uitgeven...

 • J@gertje

  Om nog even op het onderwerp 'Mogelijk meer wolven in Nederland' terug te komen;
  Als de betreffende wolf op de zo geheimzinnige lokatie een prooi heeft gevonden, is de kans groot dat hij hier weer terug zal komen.
  Laat hier vervolgens een schaap aan een touw of in een klein weitje grazen en plaats een aantal wildcamera's om de dader op de gevoelige plaat vast te leggen.
  Het kost je hooguit één schaap maar dan heb je wel duidelijkheid.

 • Mels

  Neeeee,jagertje,we laten iedereen in het ongewisse en zetten zo hele bevolkingsgroepen aan het werk en op het verkeerde been. Hoe krijg je het als neptuuromoloog voor elkaar om wolvenbeleid op de agenda van de 2e kamer te zetten,nou zo dus.

 • dreetje

  toch is dat een idee van zetteke,een hek. een hek om heel nederland,en een spreeuwennet erboven.dat is vast goedkoper dan alle wildschade vergoeden...

 • Bison

  Zijn jullie nou nog niet uitgeluld over Canis Lupus!

 • Mapoe

  Ik was straks in het bos aan het wandelen en toen kwam ik roodkoper tegen,nou die heeft de schrik goed te pakken zeg toen ze het hoorde van de wolf.

 • Mapoe

  Foutje,ik bedoelde roodkapje.

 • jan van den broek

  In NL zijn veel soorten wolven, weer wolven. Boze wolven, met wapens, geld wolven,die boven de Balkennorm verheven zijn, lony wolven, echter hier moet je bang van worden, en niet van die lieve dieren die absoluud de mens wat doen of ze moeten in het nauw gedreven worden terecht dat ze zich dan verdedigen Wat zo jij doen?

 • Drëke

  Geef die wolven(als het die zijn??) het voordeel van de twijfel, als in ons landje wolven voorkomen betekent het dat in de rond-omliggende landen geen plaats meer voor ze is, die dieren gaan alleen maar verder als er geen voedsel genoeg is,spreek af dat ze verder Nederland in mogen maar bij het eerste de beste geval van slachting c.q bedreiging door dit dier er direct ingegrepen dient te worden en de kosten bij de 'natuurfreaks' komt te liggen,onthoud een ding goed zonder boeren geen voedsel.

 • jan10

  Het was zo lekker rustig zonder wolf, en zie nu alleen maar ellende.
  Dus opruimen dus die krengen en niet 1 overslaan graag.
  Terug naar de rust zonder wolf gehuil!!

 • Geen jacht meer

  Naast wolven zijn er nu ook nog hyena's geconstateerd. de meesten zitten in de buurt van de 2e kamer en op het hoofdkantoor van de KNJV in Amersfoort. Daar zijn ze helemaal in paniek. Zielig. De dure jongens gaan hun hobby kwijtraken en anders jagen wij ze wel weg.....

 • PetervanKempen

  He geitewollen sokje #182, ik ben het eindelijk eens wat je zegt: veel hyena's in de Tweede Kamer, die niet kunnen wachten op hun soortgenoten de wilde wolven uit het (linkse)oosteuropese bos. Vergeet vooral de hoofdhyena niet in de eerste kamer die als geoefend propaganda minister van de anti jacht club stichting de Fauna Bescherming ook geodbetaald senator voor de PvDD van dametje Thieme is. Naast de verkoop van vegatarische hamburgers en het ophemelen van 'neptuur'zoals in de OVP stapelt hij de ene leugen op de andere onwaarheid in een wanhopige poging de mening van zijn splintergroepering aan de man te brengen. Van hem komt ook de koppeling van soorten schepen met fauna beheer door het geweer in een poging die mensen die iets doen wat ie niet wil verdacht of belachelijk te maken. Van een reclame man kun je zulke indoctrinatie en halve waarheden wel verwachten. Wolven in schaapskleren dus die aldaar als roedel voorkomen. Denk dat het artikel die bedoelt. Dat jullie ook iets kunnen verjagen uit waar dan ook in Nederland zoals je zo dapper roept geloof ik niet want dan hadden jullie het ganzen probleem allang 'niet dodend' kunnen oplossen, wat helaas na een jaar G7 lullen zonder poetsen niet is gebeurd.

 • J@gertje

  @PetervanKempen,

  De geitenwollen sokken clubjes roepen nu onderhand meer dan 15 jaar dat er diervriendelijke alternatieven moeten komen.
  Werkende alternatieven hebben ze nog nooit aangedragen en behalve commentaar leveren en langs de zijlijn staan schandalen hebben ze nog nooit iets in de praktijk uitgevoerd.
  Ze zadelen ondertussen al jaren een ander op met de problemen die door hun zijn veroorzaakt.

  Nu moet en zal de wolf weer naar Nederland komen, en als het straks weer fout gaat zit de boer en de burger weer met de problemen.
  De ganzen en de steenmarters zijn hier mooie voorbeelden van.
  En de steeds groter wordende dassenpopulatie wordt het eerstvolgende probleem.

 • riemersma

  zullen wolven ook ganzen lusten.......

 • Bison

  Ja maar als ze daarvan moeten leven hebben ze ook een dubbelloops nodig.ha

 • Geen jacht meer

  Bison is ook weer leuk. De grapjas. Wat heb ik gelachen. Aan reactie van jagertje is wel te zien dat 2 klassen blo al teveel waren.....Toen hij 'geweer' niet kon schrijven, moest hij ervan af. Nu is hij doodschietjager. Mooie baantje, op zijn niveau.

 • W Geverink

  Ja Hector en jij bent zo slim omdat je het met de politici eens bent. Je weet wel die mensen die nederland willen redden van de ondergang door de belasting te verhogen en meer flitspalen te plaatsen.

 • koestal

  ook veel geldwolven in Nederland,vooral bij de zgn. goede doelen !

 • AD AKKERMANS

  Las dat wolven bevers erg lekker vinden. Zou erg goed zijn want het miljoenen kostende project om bevers terug in de natuur in nederland te krijgen dreigt uit te lopen op een niet meer beheersbaar probleem die de veiligheid van de dijken in gevaar brengt

 • Geen jacht meer

  WEES WELKOM, GIJ WOLF.

 • somporn

  Wees welkom,wolf, het dubbelloops staat al klaar.

 • Leo van Malsen

  Ik dacht al te hebben gereageerd maar kan het nergens meer terugvinden....

  Zolang de bestuurder, die toch zeker schade aan de auto moet hebben gehad, zich niet heeft gemeld, geloof ik helemaal niet dat die wolf levend in Nederland is geweest. Vraag je maar eens af hoe groot de kans dis dat die ene wolf ook nog eens die ene bever tegen is gekomen en hem ook nog wist te vangen. Ze kunnen beter een DNA test doen om te achterhalen waar die bever heeft geleefd..... Als blijkt dat die uit de karpaten kwam is het verhaal helemaal ontmaskerd. Vreemd ook dat bioloog en Jaap Mulder dat niet heeft bedacht....

  Het hele verhaal is naar mijn mening in scene gezet om alvast te kijken hoe men reageert, kunnen we er alvast een beetje aan wennen dat er ooit wolven lopen. Al moeten die dan wel eerst illegaal worden uitgezet.

  @Somporn: Je reactie suggereert dat je jager bent. Het is niet handig om te beweren dat als je jager bent die wolf wel even om zult leggen. Hij is namelijk al bij voorbaat beschermd! Je geeft hiermee een verkeerd signaal af geeft lui als Geen jacht meer alleen maar kruit om mee te schieten.

 • Geen jacht meer

  @Somporno: zo zijn jullie. Die reactie typeert de hele club doodschietjagers. Dat is het niveau, dat is typisch het 'volkje'.
  Geweldige voorzet.
  Dank.
  Ons JACHTVRIJ NEDERLAND komt eraan. Doe jij ook mee?? Koop ook de button: JAGEN,NATUURLIJK NIET.

 • Mozes

  @geen jacht meer, wat is het mooi om jou zo blij te zien. Een kinderhand is gauw gevuld..........

 • bankivahoen

  Ga je verhaaltje ook eens vertellen in Syrië ,daar is werk aan de winkel voor je gjm !! Succes !!

 • jan10

  Ha ha ha ,een button kopen, ha ha wat een simpeltje.
  Een doos patronen extra inslaan en als men geen akte heeft doet een klem ook wonderen.

 • W Geverink

  Vee is een gemakkelijke en smakelijke prooi. Als een roedel wolven de smaak te pakken krijgt van de landbouw huisdieren zijn de herten veilig. Ik ken een boer die heel wat te stellen heeft gehad met wolven en dat was bar en boos. In Nederland bind je de wolf door de grote veedichtheid letterlijk en figuurlijk op het spek. Omdat de kans 100% is dat de wolf uiteindelijk toch door alle problemen zal moeten worden afgeschoten is het beter om nu te zorgen dat je ze niet krijgt.

 • PetervanKempen

  @194 de dankbaarheid waarmee jij, als geitewollen sokje, een gelegenheid aangrijpt zonder inhoud uit je eigen brein te scoren is kenmerkend voor de gehersenspoelde leeghoofden die uit de bekeerfabriek van de opperhyena in Den Haag rollen. Leg nu eindelijk eens in drie zinnen met originele inhoud die je zelf bedacht heb uit waarom wolven in het dichtsbevolkte land van westeuropa welkom moeten zijn als aanwinst in ons extensief beheerd tuintje van Natuurbeheerders?

 • Aukevw

  Prachtig prachtig die geen jacht meer , ik kom je denk ik nog wel een keer tegen in een wolven pakkie , dan schiet ik jou ook af , gelijk de grootste wolf weg

 • Aukevw

  @geen jacht meer , ik wil wel paar buttons kopen , dan Ken ik er ff met de trekker over heen rijden, want wil wel een keer in me leven over een stuk oud ijzer heen zijn gereden

 • veldzicht

  In Frankrijk zijn die wolven nu al een plaag,daar leven ze uitsluitend van schapen,laat me niet lachen met je biologiesch evenwicht, groene grappen makers, ga liever een nuttig beroep uitoevenen in plaats dat zo,n grote kerel
  met een miezerig plantje of eng beestje te lopen mieren..

 • koestal

  kadavers ruimen in de Oostvaardersplassen is niet verkeerd

 • Wolvenbewonderaar  Ik ben zelf ontzettend blij dat er weer wolven in Duitsland en misschien ook in Nederland binnenwandelen.
  Helaas zijn er ook altijd mensen die daar een ander idee bij hebben, zoals bijvoorbeeld boeren met hun vee, ze zijn bang dat de wolf hun vee dood.
  Nu weet ik dat er een heel eenvoudige en goedkope manier bestaat om dat te voorkomen!
  Ik weet niet of u 'Shaun Ellis' kent? Hij woont in Engeland met zijn eigen wolvenrudels. Hij heeft zelfs 2 jaar in de Rocky Mountains geleefd en heeft het voor elkaar gekregen opgenomen te worden in een wilde wolvenrudel. Deze man weet zoveel over wolven, zodat hij eigenlijk zelf een wolf is inmiddels.
  Een aantal boeren in Polen hebben hem benaderd, omdat hun vee telkens weer werd aangevallen door wolven. Shaun heeft hiervoor een uitermate goede oplossing bedacht.
  Hij heeft wolvengehuil opgenomen op een cassette, daarna heeft hij een cassetterecorder met goede boxen bij de boer neergezet. Deze boer laat zo af en toe deze cassette afspelen met het wolvengehuil. De wolven die daar leven denken dat daar een rivaliserende roedel leeft en komen niet meer in de buurt. Deze boeren hebben geen aanvallen op hun vee meer gehad sindsdien!
  Deze goedkope oplossing is zo goed, dat ik deze informatie graag door wil geven in Nederland en Duitsland, zodat er geen wolf 'per ongeluk' gedood wordt en er door boeren geen duurdere oplossing hoeft te worden bedacht en bekostigd.

 • J@gertje

  Misschien moeten die wolvenbewonderaars dan maar een cassetterecorder met goede boxen aanschaffen.
  Ze kunnen dan mooi om de paar uur komen om het wolven gehuil af te spelen.
  De boer heeft al genoeg aan zijn hoofd.

 • J@gertje

  Iedereen kan altijd de prachtige alternatieven bedenken, maar uitvoeren laten ze altijd aan een ander over.

 • boerrick

  Iedereen kan altijd ''prachtige'' alternatieven bedenken, maar over de uitvoering wordt niet nagedacht en de kosten zitten ze niet mee, is toch niet voor ze.

 • J@gertje

  @boerrick,
  Dat zien we nu aan de ganzen.
  Het loopt uit de hand, de provincie wil niet voor de extra kosten opdraaien en de boer zit straks helemaal met de gebakken peren.
  Wolven in Nederland moeten we gewoon niet willen.
  Bla bla verhalen van al die dieren knuffelaars zijn er genoeg maar daar blijft het bij.
  De rek is er een keer uit.

 • Wolvenbewonderaar

  Die casette hoef je maar een paar x in de week af te draaien, kost een minuut. Een omheining of andere oplossingen zijn natuurlijk duurder. Ik neem aan dat juist een boer om dieren moet geven.

 • J@gertje

  @Wolvenbewonderaar,
  Zoals ik al eerder opgemerkt heb, zadelen jullie een ander wéér met de problemen op.
  De kosten van een cassette speler en een paar goede boxen laat je gemakshalve maar even weg.
  Als jij daar nu eens voor ging zorgen evenals het afspelen van het gehuil dan kom je pas echt geloofwaardig over.
  Die cassette hoef je trouwens maar een paar keer in de week af te komen spelen, en het kost je maar een minuut.
  Mocht het onverwacht toch niet werken dan plaatsen we gewoon een mooi hek, en jij betaald de rekening.

Laad alle reacties (206)

Of registreer je om te kunnen reageren.