Home

Nieuws

'Mogelijk deelakkoord EU en Canada'

Brussel – De EU en Canada sluiten mogelijk een vrijhandelsverdrag waarbij een clausule is opgenomen dat over een serie onderwerpen nog moet worden onderhandeld.

Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het pakket onderwerpen wordt door beide regeringen goedgekeurd en behelst met name afspraken over agrarische producten. Canada wil meer markttoegang voor rundvlees, varkensvlees en suikermais, terwijl de EU een invoerquotum waarmee 'gevoelige' markten voor producten zoals rundvlees en varkensvlees tot op zekere hoogte kunnen worden beschermd. De EU wil ook heffingsvrije toegang voor eieren en kippenvlees in Canada. In Canada nemen zorgen over een deal inmiddels toe. Een land met een betrekkelijk kleine populatie zoals Canada kan volgens de Conference Board of Canada, een onafhankelijke onderzoeksinstelling zonder winstoogmerk, niet zonder vrijhandelsdeals.

Of registreer je om te kunnen reageren.