Home

Nieuws 2 reacties

Mestac wil ook stromest afzetten

Best - Mestcoöperatie Mestac in Best wil stromest gaan verhandelen voor varkens- en geitenhouders.

Door het aanbod van stromest te clusteren en de afzet te organiseren wil Mestac boeren de mogelijkheid bieden om jaarrond stromest af te zetten. De afzet van stromest zal naar verwachting in 2014 aangemerkt kunnen worden als verwerking, mits de stromest geëxporteerd wordt of verwerkt. Mestac zegt al te beschikken over afnemers en verwacht 1.000 tot 1.500 ton stromest per jaar af te kunnen gaan zetten. De prijzen van stromest zijn vergelijkbaar met drijfmest en variëren tussen de 15 en 20 euro per ton, afhankelijk van de regio en bijkomende transportkosten.

Laatste reacties

  • Genderen1982

    Stro mest af zetten voor 15 to 20 euro is toch veel geld ben toch anderen prijzen gewend !

  • vriesstolwijk

    De helft van de prijs komt eerst en de akkerbouw wil steeds meer struktuur voor degrond dus ruigenmest en de prijs is vraag en aanbod en vrij van onkruidzaaden elk jaar tekort aan goeden ruigenmest dus geen export

Of registreer je om te kunnen reageren.