Home

Nieuws 1 reactie

LAJK strikt gouverneur als spreker

Heythuysen- Het LAJK hoopt te horen wat de rol van de Provincie is bij grensoverschrijdende onderwerpen zoals regelgeving en natuur.

Op dinsdag 3 september trapt het LAJK het activiteitenseizoen af met het thema Internationalisatie. Het is de jongerenorganisatie gelukt om Theo Bovens als spreker te krijgen. Bovens is gouverneur, ofwel Commissaris van de koning, in Limburg. Voorzitter Mat Winkelmolen: "De Provincie is druk met grensoverschrijdende industriegebieden, maar hoe zien ze dat voor de landbouw? Komt er bijvoorbeeld aangepaste wetgeving?" Winkelmolen noemt als voorbeeld dat er nogal wat boeren zijn met een bedrijf dat deels in Limburg ligt en deels in Duitsland en België. "Zij hebben te maken met verschillende regels over bijvoorbeeld het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen."
Verder hoopt hij dat Bovens in wil gaan op de mogelijke gevolgen van grensoverschrijdende natuurgebieden en de gevolgen daarvan voor boeren. Winkelmolen denkt hierbij onder meer aan bufferzones die per land hun eigen invulling kunnen hebben.
Grensoverschrijdende natuur is sowieso actueel nadat onlangs in Flevoland een dode wolf is gevonden en er mogelijk elders nog levende exemplaren rondlopen. "In Flevoland heb je niets te maken met België of Duitsland, maar dat hebben wij in Limburg wel. Al hebben we hier nog geen wolf gezien."

Eén reactie

  • koestal

    Is Bovens ook jager ?

Of registreer je om te kunnen reageren.