Home

Nieuws 565 x bekeken 1 reactie

Keurmerk huisvestingsmigranten van start

Roermond – Bedrijven die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden, kunnen zich sinds kort aanmelden bij de Stichting Normering Flexwonen (SNF) om het nieuwe keurmerk voor de huisvesting van arbeidsmigranten te behalen.

Binnen de SNF werken onder meer de LTO-organisaties en vakbonden samen. Het keurmerk is bedoeld om misstanden, zoals eerder bij een aspergeteler in Someren te voorkomen en ondernemers zekerheid te bieden dat de huisvesting die wordt aangeboden op orde is.
Om het keurmerk te behalen, schrijven bedrijven zich in bij de SNF en maken ze een afspraak met één van de erkende certificerende instellingen. Die zal de huisvesting controleren op een aantal punten, zoals de minimale leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Jaarlijks volgt een hercontrole.
Dit najaar start de Limburgse belangenbehartiger LLTB een pilot met een kleine groep ondernemers die het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten willen behalen. Doel van de pilot is leerervaringen te verzamelen. Op dit moment wordt de pilot voorbereid.

Eén reactie

  • ikkethuis

    Heeft de LTO toch maar weer voor extra werkgelegenheid gezorgd, De leden worden wel kosten gejaagd, en er komt weer een keurmerk bij. Ik vraag me af of deze methode wel in het belang is bij haar leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.