Home

Nieuws

Kenniscentrum insecten naar Brabant

Den Bosch - Noord-Brabant krijgt een internationaal kennis- en innovatiecentrum dat de toepassing van insectenlarven als eiwitrijke grondstof voor de voedingsindustrie wil stimuleren. Dit maakte de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) woensdag bekend.

Ruim vijftien bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidspartijen bundelden hun krachten door een coöperatie op te richten onder de naam International InsectCentre (IIC). Het centrum wil meebouwen aan een geheel nieuwe verwerkingsketen voor insecten. Volgens de initiatiefnemers moet het mogelijk zijn om over zeven jaar met tachtig grote kwekerijen in Nederland een omzet van 420 miljoen euro te realiseren.

Insecten, in het bijzonder de larven van insecten, zijn in potentie een efficiënte en krachtige eiwitbron voor de voedsel- en voedingsmiddelenindustrie. Ze vormen daardoor een waardevol alternatief voor dierlijke eiwitten, aldus de initiatiefnemers.

"Het gebruik van insecten bij het oplossen van het mondiale voedselvraagstuk verdient alle aandacht. Het biedt bovendien grote kansen voor innovatief Brabant'', zegt gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant.

Of registreer je om te kunnen reageren.