Home

Nieuws 339 x bekeken

Kamerlid Fokke wil begrenzing bouwleges

Den Haag – PvdA-Kamerlid Manon Fokke vindt dat de onderlinge verschillen in bouwleges tussen gemeenten te groot zijn. Ze heeft daarom Kamervragen gesteld aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Fokke vraagt of het klopt dat de bouwleges gemiddeld met ruim 5 procent stijgen, zoals de Vereniging Eigen Huis meldt.  De politica wijst de minister erop dat er een motie is aangenomen waarin wordt gevraagd om met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Inter Provinciaal Overleg (IPO) tot afspraken te komen over de bouwleges.

Ook vraagt Fokke of Plasterk bereid is om een maximum in te stellen voor de jaarlijkse stijging van de bouwleges en het instellen van een maximale hoogte van de bouwleges.

Of registreer je om te kunnen reageren.