Home

Nieuws 439 x bekeken 3 reacties

Hollande wil kleine boerenpensioenen optrekken

Sarlat – De Franse president François Hollande wil de kleine boerenpensioentjes in zijn land optrekken naar minstens 75 procent van het minimumloon.

De president trekt echter wel drie jaar uit om dat te realiseren. Hollande stelde dat vrijdag tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf in Sarlat in de Dordogne. "We zijn de situatie rond de pensioenen aan het bekijken, vooral in de agrarische sector waar veel vrouwen en mannen, vooral vrouwen, van een erg klein pensioen moeten rondkomen. Ik zal dat de komende jaren optrekken, ik heb dat voor de verkiezingen al beloofd en nu is het een besluit."

De president wil verder het aantal banen in de landbouwsector opvoeren. "Het is fout het voor te doen alsof het aandeel van de landbouw in de nationale productie terug loopt. Integendeel, we moeten dat aandeel juist weer opvoeren. Dat speelt een belangrijke rol in onze strijd tegen de werkloosheid, vooral op het platteland."

Laatste reacties

 • Mozes

  Het aantal banen in de landbouw opvoeren???
  Dit is economisch alleen zinvol als je producten gaat produceren met hogere toegevoegde waarde of intensive landbouw ( tuinbouw ipv akkerbouw) gaat bedrijven.
  Ik vrees dat we hier met linkse politiek te maken hebben wat leidt tot financiële en economische uitholling.

 • alco1

  En zeggen dat je dat gaat is geheel iets anders dan, hoe je dat wil gaan doen. Dit is niets anders dan kiezers naar de mond praten.

 • richtr

  Veel beloftes, weinig daden...

Of registreer je om te kunnen reageren.