Home

Nieuws 409 x bekeken

Hogere omzet K+S

Kassel - Kalimijnbouw- en kunstmestconcern K+S heeft in het eerste halfjaar een iets lager resultaat geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De winst voor belasting en financieringskosten zakte met ruim 26 miljoen euro naar 440,5 miljoen euro, hoewel de omzet 4 procent steeg naar ruim 2,15 miljard. Tevens tekent het Duitse concern aan dat de omzet in het tweede kwartaal 12 procent inleverde.

K+S had in het kali- en magnesiumsegment te maken met duidelijk lagere prijzen dan vorig jaar. In het (wegen-)zoutsegment was daarentegen sprake van een stijgend prijsniveau terwijl de omzet groeide met 21 procent. Directietopman Norbert Steiner toont zich al met al tevreden: “Het eerste halfjaar was voor ons succesvol. Dat geldt voor beide zuilen van het bedrijf, de kunstmest en het zout.” Hoe de rest van het jaar zal verlopen is na het uittreden van het Russische Uralkali uit het partnerschap met het Wit-Russische Belaruskali minder duidelijk. De aankondiging van Uralkali om de productie uit te breiden zorgde er op 6 augustus al voor dat K+S de aanvankelijke winstprognose voor 2013 heeft laten vallen. Het concern geeft door de grote onzekerheid over de volume- en prijsontwikkeling op de markt voor kalibemestingsmiddelen geen nieuwe prognose.

Of registreer je om te kunnen reageren.