Home

Nieuws 4 reacties

Halvering jachttijd op wilde ganzen in Rijngebied

Düsseldorf - De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen beperkt de jacht op wilde ganzen in het noordelijke gebied van de Nederrijn, dat wil zeggen tussen Duisburg en de Nederlandse grens bij Emmerik.

Normaal mogen grauwe ganzen en Nijl- en Canadese ganzen van 16 juli tot 31 januari worden bejaagd, maar in het genoemde gebied voortaan nog maar tot 14 oktober. De maatregel is bedoeld om de Nijl- en Canadese ganzen te beschermen. Zij komen voor hun winterverblijf eerder aan dan vroeger. Meestal strijken ze nu al eind september neer, constateert het de milieu- en landbouwdienst (Lanuv) van de deelstaat. Momenteel is de jaarlijkse vraatschade in het gebied aan de noordelijke Nederrijn 1,5 miljoen euro. Er wordt rekening mee gehouden dat dit bedrag oploopt tot een veelvoud.

Laatste reacties

 • Demeter Griend

  Ze hebben hun verstand niet. Allemaal overheidsgeld over de balk en de boeren het slachtoffer. Dat geld kunnen ze beter aan hun oudere besteden daar kunnen we allemaal achter staan. (Hoop ik)

 • agratax2

  Dit geeft de Nederlandse ganzen beschermer weer nieuwe munitie om de regelgeving te wijzigen en de ganzen nog eer gelegeheid te geven zich te vermenigvuldigen. In Oekraine geldt het gezegde ' Hoe meer ganzen, hoe armer de bevolking'. Een van mijn vrienden in Rusland broed ganzeeieren uit om darna de kuikens te verkopen aan een ganzenmester die het vlees verkoopt. Goede business, moeten we ook gaan doen, zo het nu gaat leveren ganzena lleen maar verlies op en dat is echt niet nodig.

 • ed12345

  De wijzen kwamen uit het oosten : Maar in dit geval duidelijk niet

 • tikka

  En hier is de nijlgans een uitheemse soort en ongewenst en daardoor jaarrond te bestrijden?????????

  Gegroet Tikka!

Of registreer je om te kunnen reageren.