Home

Nieuws 12 reacties

'Geen diertransporten meer naar Turkije'

Den Haag - De Partij voor de Dieren pleit voor een Nederlands verbod op het vervoer van dieren naar Turkije.

Zij reageert daarmee op berichten over ernstige misstanden tijdens het transport en in slachthuizen. Volgens Eyes on Animals is er aan de Bulgaars-Turkse grens sprake van veel dierenleed door lange wachttijden, extreme hitte en tekort aan water en voedsel. In januari liet staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) weten dat de kwestie de aandacht heeft van zowel het kabinet als de Europese Commissie. Bij controles door de Food and Veterinary Office wordt hier extra aandacht aan besteed.

Laatste reacties

 • geen boer

  hé, een kamerlid die aandacht wil. Dat zie je nou nooit. Hoewel, maar meestal snijden ze dan een enigszins nieuwe 'kwestie' aan. Deze is al exact in deze vorm aan bod gekomen. Zou Thieme door al haar eigen kamervragen (waarom worden kalfjes bij de moeder weggehaald; SCHANDE) @ 4000 euri's de schoenendoos met antwoorden een beetje kwijt zijn? Of hubby heeft ze als aanmaak voor een lekkere vegaburger BBQ gebruikt, dat kan ook.
  vooruit dan maar: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/01/21/kamerbrief-over-diertransporten-aan-de-turks-bulgaarse-grens.html
  On-topic: het betrof hier GEEN Nederlandse dieren. Was ook nooit zo. Er zijn een paar keer drachtige vaarzen uit ons land geleverd, maar dat gaat gesmeerd door goede auto's en goede transito-voorbereiding. En dat is alweer een jaar geleden. Slachtvee wordt en werd uit ons land nooit geëxporteerd.
  Rest de vraag waarom Thieme hier nu mee komt. Geen binnenlandse kwesties en daarom maar over buitenlandse beginnen, waarbij we uiteraard vergeten te vermelden dat NL hier op geen enkele wijze bij betrokken is? Geeft de aard van het beessie mooi aan.

 • schoenmakers1

  volgens mij hoort dat mens thuis in een of andere PAAZ

 • boerepower

  HAAA, kut thieme weer met dr k ideenn,,,,,,

  gr
  =)

 • joopi

  zegguh redactie............ die hierboven mag wel verwijderd worden

 • Elevage

  dus al met al is dit een open deur.
  Geen transport van nederlandse dieren naar Turkije, dat is dus al geregeld!
  Mooi, kan ze wat anders gaan doen, buiten de politiek wel te verstaan.

 • Bosagra

  Hey waarom al dat gezeur : Handel = Handel !

 • veldzicht

  Ik besteed geen aandacht meer aan dat rare mens.

 • trijnie

  Boerepower, dit soort woorden zijn geen kracht maar alleen maar zwakte.

 • trijnie

  Bossegra, pas maar op dat je in een vlg leven niet als koe terug komt, voor je het weet zit je in een vrachtwagen naar Turkije of Italië.
  Ook een die r is een levend wezen met gevoel en angst.

 • agratax2

  Is hier de transport het heikele punt of de Rituale slacht die vroeg of laat een eind aan het dierenleven zal maken? Ik denk dat de slacht voor haar nog zwaarder weegt dan de transport, maar niet in het vragen uurtje hoort. Dit is nl. echt buitenlands (Turks) verantwoording.

 • geen boer

  @agratax Het heikele punt is dat Thieme en de haren tegen elke vorm van dierlijke productie zijn. Tegen intensieve veehouderij natuurlijk, maar ook tegen koeien in de wei, tegen extensieve schapenhouderij, etc. Alles waarbij dieren in hun beleving 'geëxploiteerd' worden is 'haram' en 'moeten we niet willen'.
  Hun visie op voedselvoorziening is totaal bezijden de werkelijke mogelijkheden en gebaseerd op ongefundeerde wens-ideeën, maar zie dat hun electoraat eens aan het verstand te peuteren!
  Inhoudelijke discussie met dit soort oogklep-extremisten heeft m.i. dan ook geen zin.

 • koestal

  Er gaan duizenden mensen naar Turkije

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.