Home

Nieuws 615 x bekeken

Eenderde budget SDE+-regeling toegekend

Den Haag – Bijna eenderde van het budget voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is gehonoreerd. Dat meldt Agentschap NL.

Tot 25 juli werden 315 aanvragen voor subsidie gehonoreerd, waarmee 954 miljoen euro van het beschikbare budget van 3 miljard euro is toegekend. In totaal werden tot eind juli 509 aanvragen ingediend, met een totale waarde van 3,8 miljard euro.
Hoewel er voor de productie van groen gas achttien aanvragen zijn geweest, met een waarde van 604 miljoen euro, is hiervan nog geen enkele aanvraag toegekend. Onder deze aanvragen zitten ook veertien installaties die groen gas willen produceren via co-vergisting van dierlijke mest. Voor een groengas hub, waarbij meerdere boeren gezamenlijk groen gas kunnen gaan produceren en transporteren, zijn nog geen aanvragen ingediend.

Van de 112 aanvragen voor hernieuwbare warmte en WKK, zijn er 66 gehonoreerd met een waarde van 788 miljoen euro. In deze categorie zitten ook 92 aanvragen van productie van hernieuwbare warmte en WKK via biomassa. De aanvragen in deze categorie hebben een waarde van 2,1 miljard euro. Voor twee installaties voor co-vergisting van mest en voor veertien co-vergisters van mest met uitbreiding van warmte is de subsidieaanvraag gehonoreerd. In totaal gaat het hier om 15 miljoen euro subsidie.

De aanvraagperiode voor SDE+-subsidie loopt nog tot 19 december, 17.00 uur. Het kabinet heeft veel budget vrijgespeeld voor de SDE+-regeling, om de doelstelling van 16 procent duurzame energie in 2020  te kunnen halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.