Home

Nieuws 3337 x bekeken 3 reacties

Duizenden Engelse boeren verliezen steun onder nieuw GLB

Londen - Zo’n 16.000 Engelse boeren dreigen onder het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) het recht op bedrijfstoeslagen te verliezen. Dat blijkt uit berekeningen van het ministerie van milieu, voedsel en platteland.

Het gaat hierbij hoofdzakelijk om kleine bedrijven, die buiten de boot vallen als de regering de minimale bedrijfsgrootte om subsidies te mogen ontvangen op 5 hectare zet. Maar daar waar die maatregel 15 procent van het aantal bedrijven zal treffen, is de impact uitgedrukt in oppervlakte vrij beperkt. In totaal betreft het 50.000 hectare, 0,6 procent van het land waar nu toeslagen op worden uitgekeerd.

Het ministerie benadrukt dat er nog geen definitief besluit is genomen over de drempelwaarde voor subsidies. Tegelijkertijd wordt aangegeven dat de cijfers zijn gebaseerd op de meest aannemelijke uitkomst van de implementatie van het nieuwe GLB. De berekeningen gelden alleen voor Engeland; in Wales, Schotland en Noord-Ierland wordt de hervorming van het landbouwbeleid apart ingevoerd.

Laatste reacties

  • hertha

    Hoe kun je nou zo n foto plaatsen bij dit bericht, dom Jeroen!

  • koestal

    Ook de Engelse koninklijke familie kreeg elk jaar een forse subsidie van de EU,wordt nu zeker niet gekort,ze hebben ook landbouwbedrijven

  • Demeter Griend

    Niet zeuren we krijgen genoeg en je hebt zelf de keus of je het aanvraagt of niet. Je kunt je toeslgarechten ook (aan mij) verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.