Home

Nieuws 1 reactie

Duitsland boekt recordproductie zonne-energie

Bonn - Duitsland heeft in juli meer zonne-energie geproduceerd dan ooit te voren.

Volgense De Duitse organisatie van energie- en waterbedrijven hebben de Duitse zonnepanelen de afgelopen maand  meer dan 5,1 terraWattuur (tWh) elektriciteit geproduceerd. Vorig jaar werd in dezelfde maand 4,3 tWh geproduceerd. Oorzaak van de hoge productie is het zonnige weer en de toegenomen capaciteit  van de zonnepanelen in Duitsland.

Een groot deel van de zonne-energie wordt geproduceerd op en rond landbouwbedrijven, die hebben geïnvesteerd in zonnecollectoren.

Duitsland ziet een sterke afname van de installatie van nieuwe zonnecollectoren. De verwachting is dat de geïnstalleerde capaciteit aan zonnecollectoren dit jaar ongeveer 4 gigaWatt zal gedragen. De verwachte daling is het gevolg van de overheidsplannen om de steun op zonnepanelen te verminderen.  Investeerders hebben gewaarschuwd dat de bezuinigingsmaatregelen een negatief effect hebben op het Duitse beleid om het energieverbruik zo veel mogelijk onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen.

De overstap naar groene energiebronnen kost meer dan 550 miljard euro in Duitsland.

Volgens de Duitse milieuminister Peter Altmaier zal de extra capaciteit aan zonneenergie dit jaar zeker met de helft teruglopen. Als gevolg daarvan zal China de toppositie overnemen als het land dat de grootste markt heeft voor  zonne-energie.

Volgens de jongst gegevens is ongeveer 10 procent van het totale energieverbruik in Duitsland geproduceerd  uit hernieuwbare bronnen. De stijging van het aandeel uit hernieuwbare bronnen neemt de afgelopen jaren af.

Ondanks de toegenoemen stroomproductie uit hernieuwbare bronnen is er geen sprake van een verlaging  van de stroomprijzen in Duitsland.

Eén reactie

 • Ishtar

  Zonne-energie zou voor de boeren sector een kostprijs verlagend gedoe zijn.....of geweest.....
  Maar NL onder de eigen bonden en boerenbelangenbehartigers die weer achter de CDA en VVD aanhuppelden die zagen dat niet zitten.....
  En nu wel schaliegas zegt LTO, of weten ze het weer niet, zijn ze nu tegen? Maar sluiten niets uit........, lachen man die LTO'ers, kunnen ze eindelijk eens duidelijk zijn, lukt het ze weer niet......
  Tja, ook niet op geselecteerd laten we maar zeggen......
  Immers, zelf energie opwekken vonden grote bedrijven niet zo leuk en het rijk ook niet.
  Dus werd dat netjes olv oa Verhagen en de CDA vertraagd en tegengewerkt.
  En die Duisters maar lachen over die 'slimme' Nederlanders die alles op korte termijn plannen/visie zetten en op den duur de bomen in het bos niet meer zien.
  Kostprijs is toch het argument voor mega en gigastallen?
  Ten minste als je niet verder kunt denken dat 6 maand.....
  Lachen die NL vee-industrie sector...........
  Economie draait wel in Duitsland, maar niet in Nederland?
  Ik zal 1 geheimje vertellen, dat komt oa door woorden als topsector en topsector beleid, maw het blindstaren op een toekomst die er niet is, zodat je niet kritisch hoeft te zijn in het heden......
  NL vee-industrie....

Of registreer je om te kunnen reageren.